SK: Suomalaismies ja ex-ministeri puuhasivat Virossa miljardihanketta – tieto liikemiehen petostuomiosta järkytti ex-ministerin: "Herrajumala!"

Virossa miljardi-investointia puuhaava suomalaisliikemies on oikeuden tietojen mukaan työtön ja tuloton. Miehellä on myös Suomessa petos- ja kirjanpitorikostuomio, uutisoi Suomen Kuvalehti

Virossa uutisoitiin keväällä miljardi-investoinnista, kun Paldiskiin kerrottiin olevan suunnitteilla metanolijalostamo. Hanketta kaupunkiin suunnittelivat Larkwater Group -yhtiön toimitusjohtaja, suomalainen Juha Mikkonen sekä entinen virolaisministeri Toivo Asmer.

Hanke joutui kuitenkin epäilyksen alle, kun Postimees selvitti yhtiön taustoja ja sai selville, että kymmenen miljardin liikevaihtoa väitetysti pyörittävä Lakewater Group oli perustettu vastikään eikä sillä ollut yhtään tilinpäätöstä takanaan.

Ilmoitti olevansa työtön ja tuloton

Suomen Kuvalehden mukaan yhtiötä pyörittävä toimitusjohtaja ilmoitti Suomessa ylinopeussakon saatuaan olevansa työtön ja tuloton. Hänet on myös tuomittu törkeästä petoksesta ja kirjanpitorikoksesta, jotka liittyvät Mikkosen aiempaan yhtiötoimintaan.

Toivo Asmer kommentoi Suomen Kuvalehdelle, että miehen taustat tulivat hänelle yllätyksenä.

– Herrajumala! Me emme ole Virossa tienneet tästä mitään.

– Hän on puhunut meille kaikille, miten hän on kunnon herrasmies ja kunnon businessman ja miten Larkwater on yksi maailman tunnetuimmista firmoista ja sen turnover (liikevaihto) vuodessa on aina suurin piirtein 700, 800 tai 900 miljoonaa euroa ja hän on sen pääjohtaja ollut vuodesta 1998.

Riitaantuneet miehet vakuuttivat silti Suomen Kuvalehdelle tehdashankkeen olevan yhä käynnissä: Mikkosen mukaan ilman Toivo Asmeria ja Toivo Asmerin mukaan ilman Mikkosta ja hänen yhtiötään.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja