SK: Mies yllättyi vietyään Corollansa katsastukseen Tampereella – oli juuri saanut leiman Nurmijärvellä

Satakunnan Kansa uutisoi erikoisesta tapauksesta, jossa katsastukseen viety auto oli tietokoneen mukaan katsastettu hiljattain toisaalla.

Tamperelaismies vei Toyota Corollansa katsastukseen viime maanantaina. Yllätys oli perinpohjainen, kun katsastusmies ilmoitti, että auto oli juuri katsastettu Nurmijärvellä. Mies ei omien sanojensa mukaan ollut käynyt lähelläkään Nurmijärveä ja katsastuksen tiedoista selvisikin, että autolla olisi ajettu 150 000 kilometriä vähemmän kuin tamperelaismiehen Corollalla.

Mutta miten tämä sitten on mahdollista?

Virhe seurausta lakimuutoksesta

Satakunnan Kansa haastatteli A-katsastuksen teknistä johtajaa Hannu Pellikkaa, joka kertoi, että aiemmin rekisteritunnus on luettu viivakoodinlukijalla rekisteriotteesta, jolloin virheen mahdollisuutta ei ole ollut. Tuore lakimuutos ei kuitenkaan enää velvoita autoilijaa pitämään rekisteröintitodistusta mukanaan, eikä kaikista autoista sitä ole edes saatavilla.

– Tällöin rekisterinumero joudutaan syöttämään järjestelmään käsin, ja siinä on mahdollisuus virheelle, Pellikka kertoi Satakunnan Kansalle.

Poliisikin Trafin järjestelmän varassa

Mikäli katsastetun auton rekisterinumero on kirjattu väärin Trafin järjestelmään, ei katsastuksesta löydä tietoa poliisikaan. Tämä voi puolestaan aiheuttaa ylimääräistä vaivaa tienpäällä.

Satakunnan Kansa pyytää Nurmijärvellä autonsa katsastaneita tarkastamaan kuitista, että auton rekisterinumero on kirjattu oikein.

***

1:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja