Sivusto laski: näin todennäköinen on Huuhkajien jatkopaikka – mestaruusmahdollisuus pyöreä nolla

8:47
Tulosruutu: Tällaisessa ympäristössä Huuhkajat majoittuu ja harjoittelee Venäjällä.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on huiman historian äärellä maanantai-iltana, kun EM-alkulohko päättyy kohtaamiseen Belgian kanssa. Avausottelussa otetun Tanska-voiton myötä Suomi kamppailee pääsystä pudotuspeleihin eli 16 parhaan joukkoon.

Voitto kivikovasta Belgiasta veisi Suomen varmasti jatkopeleihin. Tasapeli riittäisi todennäköisesti jatkopaikkaan ja tappiokin saattaisi riittää.

Urheilutilastoja tiuhaan setvivä ja todennäköisyyksiä ahkerasti laskeva Gracenote-sivusto ennusti sunnuntaina, että Suomen mahdollisuus jatkoon on 48 prosenttia. Ennustus annettiin ennen sunnuntain EM-otteluita, A-lohkon päättäviä pelejä Sveitsi–Turkki ja Italia–Wales.

Sivuston laskelmissa jatkopaikka tulee 100 prosentin todennäköisyydellä paitsi jo paikkansa sinetöineille Belgialle, Italialle ja Hollannille, myös Englannille, Tshekille ja Ranskalle. Wales, Ruotsi, Saksa ja Portugali ovat 90 prosentissa tai sen yli.

Ennuste lupaa hyvää myös Ukrainalle (89 prosenttia), Itävallalle (87) ja Espanjalle (83). Prosenteissa 45–54 ovat puolestaan Suomen lisäksi Tanska, Sveitsi, Slovakia ja Venäjä.

Sivusto ennustaa myös Euroopan mestaria, ja siinä korkein mahdollisuus on Belgialla (19 prosenttia). Seuraavina ovat Ranska (13 prosenttia), Italia (12) ja Englanti (11). Ruotsille mestaruusmahdollisuus on sivuston mukaan neljä prosenttia, Tanskalla kaksi ja Suomella pyöreä nolla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja