Mainos

Sitkeitä tuholaisia kasveissa

Varsinkin ulkomaisten kasvien mukana saattaa tulla sitkeitä tuholaisia. Ne ovat suuressa maailmassa tottuneet voimakkaisiin myrkkyihin ja kehittäneet itselleen vahvan vastustuskyvyn. Riesa saattaa vaivata muun muassa lohikäärmepuuta, viirivehkaa, limoviikunaa, palmuja.

Tavallinen ulkomaantuliainen on punkki, johon kannattaa kokeilla 12 päivän käsittelyä: sumuta kasvi kertaalleen neljän päivän välein

Kun tarvitset järeitä otteita

Jos kasvissa on runsaasti sitkeitä tuholaisia, pistä se esimerkiksi jätesäkkiin ja suihkuta RAID House & Gardenia tai RAID Kukkaa pussin ilma täyteen. Pidä huoli että sumu tavoittaa sekä lehtien ylä- että alapinnat. Sulje pussi tiiviisti ja pidä kasvi siinä yli yön. Käsittele myös mullan pinta. Jos kasvia vaivaa kilpikirva tai villakilpikirva, on tämäkin käsittely luultavasti riittämätön. Hae lisätietoja HYÖNTEISET-osiostamme, jonne pääset myös klikkaamalla oheista linkkiä. Vieraile puutarhasivustoilla, osoitteita löydät yllämainitun linkin takaa.

Toimii myös ulkona

Samalla toimenpiteellä voit häätää kempit orapihlaja-aidasta jos aita ei ole mahdottoman suuri, ja pystyt rajaamaan siitä osia muovin sisään. Sumuta reippaasti pussiin ja anna vaikuttaa yön yli.

Haastattelu: Bengt Lindqvist, MTT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.