Sisustuksella lämpöä pakkaspäiviin!

Talvea on jäljellä vielä useita kuukausia, eikä pakkasellekkaan näy loppua. Sisustamalla oikein voit kuitenkin tehdä talvestasi helpomman!

Lue nämä sisustusvinkit ja laita asuntosi talvikuntoon!

Huojennusta huovista

Panosta talvella laadukkaisiin ja lämpimiin huopiin ja viltteihin. Ripottele huopia ympäri asuntoasi: sohville, nojatuoleille ja sängyille. Näin voit kääriytyä huopiin heti vilun iskiessä. Huovilla saat myös väriä, vaihtelua ja pehmeyttä sisustukseesi.

Tyynyjä, tyynyjä ja vielä enemmän tyynyjä!

Onko mitään mukavampaa kuin käpertyä sohvalle tai sänkyyn pehmeiden ja lämpimien tyynyjen keskelle pakkasen paukkuessa ulkona. Talvella koristetyynyjen tärkeys korostuu, sillä näyttävyyden lisäksi tyynyistä hohkaa lämpöä asuntoosi. Päästä mielikuvituksesi valloilleen tyynynpäällisiä valitessasi. Yhdistele värejä, materiaaleja ja kuoseja rohkeasti. Pimeänä vuodenaikana värikkäillä tyynyillä saat myös valoa ja energiaa sisustukseesi! Kun kyllästyt väriin, voit muuttaa sisustusta vain tyynyliinaa vaihtamalla.

Kynttilöitä kylmyyden keskelle

Yksi parhaista asioista talvessa lienee se, että silloin voi polttaa kynttilöitä nuukailematta. Satsaa kynttilöihin, sillä niillä tuot sekä tunnelmaa että lämpöä kotiisi edullisesti ja helposti. Asettele erivärisiä kynttilöitä ympäri asuntoasi, ja sytytä kynttilät heti kotiin tultuasi. Mikäli kynttilänjalat loppuvat kesken, käytä tyhjiä viinipulloja kynttilänjalkoina. Valon ja lämmön säteilemisen lisäksi kynttilöillä on myös mieltä rauhoittava vaikutus. Mitä jos kerrankin sammuttaisit valot, television ja tietokoneen, ja sen sijaan nauttisit hyvästä kirjasta tai musiikista kynttilänvalossa!

Satsaa suihkuhetkiisi!

Lämpimän suihkun tai kylvyn ottaminen kylmänä talvipäivänä piristää kummasti. Mutta voit tehdä suihkuhetkestäsi vieläkin antoisamman.. Piristä kylpyhuonettasi uudella suihkuverholla. Keltaisella tai oranssilla suihkuverholla tuot aurinkoa aamuisiin suihkuhetkiisi! Sijoita kylpyhuoneeseesi myös muutama tuoksukynttilä. Näin maksimoit rentoutumisesi suihkussa!

Pistä asuntosi kukkimaan!

Tuoreet kukat tuovat eloa huoneeseen. Tuskin kenelläkään on varaa ostaa tuoreita kukkia joka päivä, mutta kukkakimppu viikossa pitää asuntosi virkeänä. Kun valitset kukkia kaupassa, kysy myyjältä mitkä kukat säilyvät tuoreina pisimpään. Valitse rohkeasti värikkäitä kukkia tuomaan värienergiaa talven pimeyteen. Vahvasti tuoksuvilla kukilla, kuten liljoilla, tuot lisäksi kesän tuoksua asuntoosi!

Matto kruunaa huoneen

Minkälaiset ovat asuntosi matot? Kärsitkö kylmistä lattioista? Mikäli varpaasi ovat jäässä usein kotona ollessasi, on kenties aika vaihtaa asuntosi matot uusiin! Lämpimät ja pehmeät matot tekevät arjestasi mukavampaa.

Keinottele valoa elämääsi

Keinovalolamppu on Suomen ilmastossa erinomainen satsaus. Keinovalolampusta saat tarvitsemaasi valoa pimeänä vuodenaikana. Mikäli talvi tuntuu sinusta ylivoimaisen pimeältä ja pitkältä, eikä lomamatkaa ole näkyvissä, panosta itseesi ostamalla valoa elämääsi!

Kuppi kuumaa huumaa

Juotko päivittäin kahvia tai teetä? Hemmottele itseäsi päivittäin hyvällä kahvilla, teellä tai kaakaolla. Käytä aikaa juoman valmistukseen ja nauttimiseen. Hanki itsellesi tarpeeksi iso muki, josta on miellyttävä juoda. Pirteänvärinen kahvikuppi piristää aamuaskareiden keskellä.

Verhoilla viimaa vastaan

Verhoilla tuot ryhtiä ja ilmettä asuntoosi. Kunnon verhojen avulla pystyt lisäksi estämään ikkunanpielistä asuntoosi vuotavaa kylmyyttä. Hanki talveksi paksut ja tarpeeksi pitkät verhot, niin asuntosi pysyy lämpimänä viimallakin.

Riika Nykänen/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja