Sisko, 69, ei hiihtänyt yli puoleen vuosisataan – nyt talvelta on kasassa 1 000 kilometriä: "En minä tähän lopeta"

Sisko, 69, ei hiihtänyt yli puoleen vuosisataan – tänä talvena kilometrejä on kertynyt jo yli tuhat: "En minä tähän lopeta" 4:48
Katso videolta, miten Siskon suksi tänään luisti! Hän myös kertoo, miten paluu ladulle luonnistui vuosikymmenien tauon jälkeen.

Koskaan ei ole liian myöhäistä. Sen todistaa 69-vuotias helsinkiläinen Sisko Pietikäinen.

Pietikäinen ei ollut hiihtänyt yli puoleen vuosisataan ennen tätä talvea. Joulukuussa hän päätti tehdä asiaan muutoksen.

– Hiihdin viimeksi 54 vuotta sitten Vihdin Ojakkalassa. Muutin Helsinkiin nuorena tyttönä ja mietin kyllä paljon hiihtoa, mutta ajattelin, ettei täällä ole oikein latuja, Pietikäinen muistelee Helsingissä Paloheinän hiihtoladulla.   

– Sitten viime joulukuussa ostin nämä sukset. Eilen tuli tuhat kilometriä täyteen eli 89 päivää ja tuhat kilometriä.

"Kouluun mentiin suksilla"

Pietikäinen oli siis 15-vuotias, kun hän hiihti viimeksi. Silloin ajat olivat erilaiset: jalassa oli Järvisen puusukset ja ladut tehtiin itse.

– Myös kouluun mentiin suksilla. Ei ollut kuin parin kilometrin matka. Jos oli tuiskuttanut lunta, niin siellä vaan hiihdettiin, Pietikäinen muistelee.

Vaikka tänä talvena tuhat kilometriä on täyttynyt, Pietikäinen aikoo jatkaa hiihtoharrastusta vielä tänäkin talvena.  

– En minä tähän lopeta, hän naurahtaa. 

Katso pääkuvan videolta, miten Siskon suksi tänään luisti! Hän myös kertoo, miten paluu ladulle luonnistui vuosikymmenien tauon jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat