Sisäpiirilähde paljastaa: Useilla saman NHL-seuran pelaajilla koronavirus

Useilla Tampa Bay Lightningin pelaajilla on todettu koronavirustartunta, kertoo Tampa Bay Times seuran sisäpiirilähteeseen tietonsa pohjaten.

TSN:n Bob McKenzietwiittasi, että kolme Lightningin pelaajaa ja kaksi seuratyöntekijää olisi antanut positiivisen koronanäytteen.

Lightningin kotihalli Amalie Arena on ollut virallisesti suljettu, mutta osa työntekijöistä on tehnyt siellä töitä turvavälejä noudattaen ja kasvomaskeja pitäen.

Sisäisesti lähetetyn sähköpostin mukaan rakennus on nyt suljettu ainakin heinäkuun kuudenteen päivään saakka kaikilta henkilökunnan jäseniltä, keillä sinne ei ole välttämätöntä menemistä.

Lightningin pelaajat ovat saaneet harjoitella jäällä kuuden pelaajan ryhmissä kesäkuun kuudennesta päivästä lähtien. Osallistuminen on ollut vapaaehtoista, mutta yli 12 pelaajaa osallistui treeneihin viime viikolla.

Pelaajilta ja henkilökunnan jäseniltä oli testattu lämpö ja mahdolliset oireet joka päivä, kun he olivat menneet hallille.

Koronaa havaittu myös muissa seuroissa

Positiivisia koronatietoja on aiemmin kantautunut muista NHL-seuroista. 

Ottawa Senatorsissa viidellä pelaajalla ja yhdellä henkilökunnan jäsenellä on todettu koronatarunta. Colorado Avalanchessa koronalle altistuneita pelaajia on ollut neljä, Pittsburgh Penguinsilla ja Boston Bruinsilla yksi.

NHL on ilmoittanut, että harjoitusleirit voivat käynnistyä 10. heinäkuuta. Itäisen konferenssin kakkosen Tampa Bayn kausi jatkuu 24 joukkueen tavoin pudotuspeleissä.

Lue myös:

    Uusimmat