Sisäministeri Ohisalo Ylelle: Kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille kaavailtuja jalkapantoja vaikea toteuttaa – "Meillä on nyt hallituskriisi", sanoo keskustan kansanedustaja

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi Ylellä, etteivät kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille kaavaillut jalkapannat palvelisi hallitusohjelman kirjausta.

Ohisalon mukaan asiasta on tehty oikeudellinen selvitys ja viranomaisarvioita.

– Asia olisi vaikea toteuttaa sellaisena kuten hallitusohjelmassa sitä on pohdittu. Selvitys on päätynyt siihen tulokseen, että tällainen ei ole kustannustehokasta. Se ei ole järkevää tässä tilanteessa, Ohisalo totesi Ylen aamussa.

Hallitusohjelmassa lukee, että hallitus käynnistää ulkomaalaislain muutoksen, jonka perusteella kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden valvontaa toteutettaisiin teknisellä valvonnalla.

Kärnä: "Jos kanta pysyy, esitän epäluottamusta"

Halituspuolueista asiaa on pitänyt esillä etenkin keskusta.

Puolueen kansanedustajan Mikko Kärnän tviitin mukaan sisäministeri Ohisalon ulostulo on ministerin omavaltainen linjaus.

– Meillä on nyt @MarinSanna hallituskriisi. Jos tämä kanta pysyy, esitän epäluottamusta ministerille. Tuki menee, Kärnä uhkaa.

Juttua päivitetty kello 10.07. Lisätty Mikko Kärnän tviitti.

Oikaisu 7.7.2020 klo 18.14: Sisäministeri Ohisalo ei sanonut Ylellä, etteivät jalkapannat toteudu, vaan että niitä olisi vaikeaa toteuttaa sellaisina, kun niitä on pohdittu hallitusohjelmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja