Mainos

Sisäministeri järkyttyi Vihdin ampumistapauksesta: Harvinaista, mutta yksikin tapaus on liikaa

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo olevansa syvästi järkyttynyt Vihdin ampumistapauksesta, jossa yksi poliisi kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti. 

– Päällimmäisenä on järkytys ja syvä suru. Haluan välittää osanottoni poliisimiehen perheelle ja omaisille ja toivottaa voimia loukkaantuneelle poliisimiehelle, hänen perheelleen ja läheisilleen, sisäministeri Petteri Orpo toteaa.

Orpo tuomitsee väkivallanteon poliiseja kohtaan jyrkästi.  

– Sitä ei voi millään tavalla hyväksyä. Se on hyökkäys meidän järjestäytynyttä yhteiskuntaa kohtaan, Orpo sanoo.

Orpo korostaa, että Vihdin tapaus on poikkeuksellinen ja hänen mukaansa näyttää siltä, että kyseessä olisi yksittäinen selittämätön teko.

– Vaikka tämä on harvinaista, niin yksikin on liikaa. Ei tässä voi mitään muuta kuin tuomita jyrkästi, Orpo sanoo.

Keskusrikospoliisi tutkii tapausta ja vasta sen jälkeen on ministerin mukaan johtopäätösten aika. Orpon mukaan ihmisten heikentynyt turvallisuuden tunne on otettava vakavasti.

Vihdin tapaus nostaa turvallisuuskysymyksen Suomessa jälleen pintaan.

– Kyllä nämä kaikki täytyy ottaa todella vakavasti ja esimerkiksi se, että hallitus linjasi, että poliisimiesten väheneminen pysäytetään siihen 7000:een, niin se tuntuu entistä tärkeämmältä linjaukselta, Orpo sanoo.

– Haluan nyt kuitenkin pysähtyä tähän järkyttävään tapahtumaan ja johtopäätösten aika on sen jälkeen, kun poliisi on selvittänyt perinpohjaisesti mitä on tapahtunut, Orpo jatkaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.