Live juuri nyt: Presidentti Niinistö pitää tiedotustilaisuuden Turun terroriteosta

Presidentti Niinistön tiedotustilaisuus Turun tapahtumista 25:53

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää iltapäivällä tiedotustilaisuuden Turun perjantaisen puukotustragedian johdosta. MTV Uutiset näyttää Mäntyniemessä pidettävän tiedotustilaisuuden suorana yllä olevassa ikkunassa.

Eilen antamassaan lausunnossa Niinistö ilmaisi osanottonsa niille, joita isku on koskettanut.

– Päällimmäisenä on tällä hetkellä suru. Haluan vielä kerran ottaa osaa uhrien omaisten ja läheisten menetykseen ja toivottaa voimia loukkaantuneille. Menetyksenne on meidän kaikkien menetyksemme. Avoimia kysymyksiä on paljon. Tiedän, että viranomaiset tekevät kaikkensa selvittääkseen iskun taustat, tekijät ja syyt.

Niinistö pyysi suomalaisilta myös malttia terroritekona tutkittavan väkivallanteon synnyttämän keskustelun osalta. 

– Samalla meidän on nyt kansakuntana mietittävä, miten käsittelemme tämän julman teon. Keskustelumme maahanmuutosta on ollut vaikeaa, melkeinpä mahdotonta jo ennen tätä. Maahanmuutto herättää vahvoja tunteita – puolesta ja vastaan. Asiallista keskustelua on vaikea käydä tunteisiin menevästä aiheesta, mutta meidän on kansana siihen kyettävä.

– Meillä on vapaus sanoa mielipiteemme ääneen, mutta meillä on myös vastuu siitä, mihin sanamme johtavat. Törkeää leimaamista tai tahallista väärinymmärtämistä on jo kuultu tarpeeksi. Maahanmuuttoa joku kannattaa ja toinen taas vastustaa; se on ymmärrettävä. Mutta jos tästä rakennetaan vihanpitoa, sillä heikennetään kykyämme torjua pahaa.

Lue myös:

    Uusimmat