Oliko tämä Vihdin poliisimurhaajan viimeinen viesti?

Vihdin poliisimurhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä epäilty Jorma Nyfors jätti jälkeensä viestin, joka herättää enemmän kysymyksiä kuin tuo vastauksia. Mies teki tapauksen yhteydessä itsemurhan.

Asunnon työhuoneen pöydältä takavarikoitiin tapahtuneen jälkeen vihko, jossa päällimmäisenä oli kirjoitus ”ON HELPPO TEHDÄ IHMINEN HULLUKSI VIE HÄNELTÄ KAIKKI JA KATSO MITEN HÄN ALKAA KÄYTTÄYTYMÄÄN”.

Vaimo uskoi käsialan olevan hänen miehensä, sillä kukaan muu ei olisi kyseistä tekstiä hänen mukaansa voinut kirjoittaa. Hän itse ei ole kyseistä viestiä nähnyt.

Työpöydällä oli myös keltainen tarralappu, johon oli kirjoitettu ”17.6.2016 perjantai Olin”. Tarralappu oli siis päivätty samalle päivälle kuin traaginen tapahtumasarja. Myöskään tämän lapun merkitystä tai tarinaa ei nainen osannut kertoa, mutta uskoi sen olevan miehensä kirjoittama.

10:31

Motiivi jäi mysteeriksi

Syy miehen toimintaan jäi mysteeriksi. Kysyttäessä, miksei mies avannut poliisille ovea, vaimolla oli tarjota mahdollisesti osittainen selitys.

– Naapuri on soittanut kaikista pienistäkin asioista poliisille ja poliisi on aina tullut. Kun Jorma on itse soittanut poliisille jonkun asian vuoksi, niin poliisi ei ole tullut paikalle. Tämä on voinut vaikuttaa asiaan yhdessä muiden asioiden kanssa.

Muilla asioilla hän viittasi ilmeisesti miehensä tuskastumiseen viranomaisten kanssa tehtävästä paperityöstä.

Miehellä ei hänen vaimonsa mukaan mukaan ollut tiettävästi mitään poliisia vastaan, eikä tämä ollut poliisille katkera. Sen sijaan ”ulosotolle ja kaikille tämmöisille” miehellä oli katkeruutta, sillä ”mikään ei meinannut toimia”. Ulosotto oli vienyt vaimot tililtä 70 000 euron arpajaisvoiton, josta mies oli sittemmin taistellut.

Poliisi tutki myös miehen tietokoneen selaushistoriaa löytääkseen vihjeitä liittyen mahdolliseen itsetuhoisuuteen tai muuhun mielialaan. Koneelta löydettiin kuitenkin hakuja liittyne yhteiskunnallisiin ja terveysaiheisiin. Vaimo kuvaili päivän olleen normaali ja ilmapiirin hyvä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja