Sisään pääsee kännykkää vilauttamalla: Tiesitkö, että kulkuavaimen kopioiminen onnistuu kaikilla uusilla Android-puhelimilla? Näin helposti se onnistuu

1:16

Kulkuavaimen kopiominen kännykällä on käsittämättömän helppoa, paljastaa toimittaja Ina Mikkolan uutuusohjelmassa Ina <3 Suomi.

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa valitaan satunnaisesti toimisto, jonka lukituista ovista mennään sisälle älypuhelinta apuna käyttäen.

Tilanne on havainnollistettu niin, että samassa toimistossa on kaksi ovea, joista toisen oven lukkoa tiirikoidaan perinteisemmällä menetelmällä.

Samaan aikaan toisen oven lukko avataan niin, että ensin kopioidaan kulkuavain puhelimeen ja mennään puhelinta vilauttamalla sisälle.

Toiminto on kaikissa uusissa Android-puhelimissa

Ina Mikkola ihmettelee, miten kaikki tapahtuu niin helposti ja nopeasti. F-Securen asiantuntijalla on antaa yksikertainen vastaus.

– Tässä tapahtui niin, että kopioin ensin toiselta ihmiseltä hänen avaimensa. Sitten pystyin käyttää puhelinta suoraan avaimena menemällä ovesta sisään, ohjelmassa F-Securen asiantuntijana esiintyvä "Piru" kertoo.

Asiantuntijan mukaan monissa kiinteistöissä on vanhat järjestelmät, jotka ovat hyvin haavoittuvia avaimien kopioimiselle.

– Kaikissa uusissa Android-puhelimissa on toiminto, joilla pystyy kopioimaan osan avaimista. Se kuuluu puhelimen ominaisuuksiin. Tarvitsee vain olla oikeat sovellukset, joilla avain saadaan kopioitua.

"Oikeiden sovellusten" etsimiseen tarvitaan kuitenkin hänen mukaansa astetta laajempaa tietotaitoa.

Ina <3 Suomi Subilla ja mtv-palvelussa maanantaisin 7.10. klo 20 alkaen.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja