Sisä-Suomessa rattijuopumussuma – mutkittelevat, liikennekäytöstä poistetut sekä omistajuussuhteiltaan epäselvät autot herättivät poliisin huomion

Poliisi tiedottaa torstai-iltana eri puolilla Sisä-Suomea pysäytetyistä rattijuopoista.

Poliisi pysäytti Laukaan Kelkkamäentiellä illalla puoli seitsemän jälkeen ajoneuvon, joka oli poistettu liikennekäytöstä. Auton määräaikaiskatsastus oli suorittamatta ja ajoneuvovero erääntynyt.

Auton 42-vuotias kuljettaja puhallutettiin ja puhallustuloksen perusteella häntä on syytä epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

Pirkkalassa Anian rantatiellä poliisi pysäytti hieman ennen iltakahdeksaa henkilöauton, jota kuljetti ajo-oikeudeton 26-vuotias mies.

Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Törkeä rattijuopumus

Poliisi pysäytti illalla kello 21.43 Nokian Ilkantiellä henkilöauton, jota kuljetti 53-vuotias nainen.

Kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat ja hänet kuljetettiin verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi.

Punkalaitumella Kostilantiellä poliisi pysäytti kello 22.50 henkilöauton, jota kuljetti 31-vuotias mies. Kuljettajalle suoritettu puhalluskoe antoi nollatuloksen, mutta huumepikatestin tulos oli positiivinen.

Kuljettajalla ei ollut ajokorttia ja ajoneuvon omistajuussuhteetkin olivat epäselvät.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja ajoneuvosta poistettiin rekisterikilvet.

Vielä myöhemmin illalla, ennen puoltayötä, poliisi pysäytti Punkalaitumen Kauppakadulla ajoneuvon, jota kuljetti ajo-oikeudeton 46-vuotias mies.

Kuljettaja puhalsi alkometriin rattijuopumuksen lukemat.

Hitaampi, mutkitteleva ajoneuvo

Puolenyön jälkeen Vaajakosken moottoritiellä Jyväskylässä poliisin huomion kiinnitti hitaammin kulkeva ajoneuvo, jonka ajo oli mutkittelevaa.

Ajoneuvo pysäytettiin ja sen kuljettajaksi osoittautui 55-vuotias ajo-oikeudeton mies.

Kuljettaja puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Ajoneuvo, jolla mies oli liikkeellä, oli poistettu liikennekäytöstä ja siitä oli ajoneuvovero erääntynyt.

Kuljettajaa epäillään törkeän rattijuopumuksen ja kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta lisäksi muun muassa ajoneuvoverorikkomuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja