Mainos

Sisä-Suomen poliisi tyrmää lyhytkasvuisen miehen väitteet kidutuksesta – "Mikään ei pidä paikkaansa"

Sisä-Suomen poliisi tyrmää väitteet lyhytkasvuisen miehen nestehukasta, josta MTV uutisoi tänä aamuna.

Poliisin mukaan yksittäiset poliisit on todettu syyttömiksi väitteisiin.

– Kyseinen henkilö on vuosikausia esittänyt erilaisia väitteitä poliisin toiminnasta sekä esitutkinnan osalta, että hänen Tampereen poliisivankilassa säilyttämiseensä liittyen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Valtionkonttori tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa maksamaan miehelle tämän vaatimat 400 euron päiväkorvaukset vangitsemisen aiheuttamasta kärsimyksestä. Kyse on normaalia huomattavasti suuremmasta päiväkorvauksesta, johon oikeus päätyi miehen vankeudessa kokeman kärsimyksen ja hänen asiansa saaman julkisuuden ja sen aiheuttaman kärsimyksen vuoksi.

– Se, että jollekin tuomitaan maksettavaksi korvauksia sen jälkeen, kun hänet on ylemmässä oikeusasteessa todettu syyttömäksi, on normaali käytäntö. Se ei siis tarkoita mitään muuta, poliisi kommentoi.

Poliisi on mielestään toiminut esitutkinnan aikana juuri niin kuin lait edellyttävät. Käräjäoikeuden korvauspäätöksen mukaan mies ei vammaisuutensa vuoksi pystynyt juomaan sellinsä vesipisteestä, koska ei yltänyt painamaan vesipisteen vastakkaisella seinällä ollutta nappia ja juomaan samalla. Poliisin mukaan veden juominen oli järjestetty niin, että lyhytkasvuinen mies pystyi juomaan sellissä ollessaan.

– Taso, josta juomaa saa, on 80 cm korkeudella lattiasta. Nappi, jolla vesi saadaan tulemaan, on 107 cm:n korkeudella. Nappi ja suutin, josta vesi tulee, ovat 70 cm:n etäisyydellä toisistaan sivusuunnassa. Miehellä on lisäksi ollut käytössään juomiseen tarkoitettuja kertakäyttöastioita, poliisi kertoo.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Poliisin mukaan miehellä on ollut koko ajan mahdollisuus nauttia vettä niin paljon kuin hän on halunnut.

Poliisin mukaan miehen väitteitä on käsitelty kanteluiden muodossa sekä eri oikeusasteissa miehen itsensä ajamina syytteinä.

– Missään vaiheessa näiden jatkuvien kantelu- ja oikeusprosessien aikana ei ole osoitettu poliisin toimineen henkilöä kohtaan siten kuin hän väittää.

MTV:n juttu perustuu käräjäoikeuden kuun alussa antamaan tuomioon. Miehen korvausoikeudenkäynnissä nestehukasta todisti useita lääkäreitä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.