Sirpa Selänne paljastaa, kuinka otti intiimit asiat puheeksi poikiensa kanssa – turvautui ovelaan taktiikkaan: "Eivät päässeet karkuun"

0:35
Näin kauniisti Teemu Selänne puhui Sirpa-vaimostaan vuonna 2014

Sirpa Selänne kertoo Instagramissa, kuinka hoiti seksuaalikasvatuksen neljän lapsensa kanssa.

Ex-kiekkoilija Teemu Selänteenvaimo Sirpa Selänne otti miehensä pitkän urheilu-uran aikana päävastuun pariskunnan kodista ja lapsista. Perheeseen kuuluvat jo aikuiset pojat Eemil, 25, Eetu, 24, ja Leevi, 21, sekä 14-vuotias kuopus Veera.

Sirpa Selänne julkaisi tiistaina Instagram-tilillään kirjoituksen, jossa hän tunnustaa kokeneensa suurena haasteena kasvattaa kunnollisia ja rehellisiä poikia. Selänteen mukaan heidän perheessään on noudatettu filosofiaa, jossa tabuja ei ole ja kaikesta on puhuttu aina suoraan. Tätä linjaa hän kertoo noudatelleensa myös silloin, kun on antanut pojilleen seksuaalikasvatusta.

– Kun pojat olivat vuorollaan noin 12-vuotiaita, koin todella tärkeäksi puhua heille tytöistä ja ihastumisesta. Siis jo ennen kuin he olivat edes seurusteluiässä. Kerroin usein automatkoilla (pojat eivät päässeet karkuun nolostuessaan aiheesta) siitä, kuinka tyttöjä kohdellaan ja arvostetaan, ja tehdään vain asioita, mistä yhdessä sovitaan, Selänne kirjoittaa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Selänne kertoo kirjoituksessaan puhuneensa pojilleen myös intiimeistä asioista ja niihin liittyvistä säännöistä sekä korostaneensa sitä, ettei ketään saa koskaan pakottaa mihinkään, mitä toinen ei halua.

– Meidän vanhempien täytyy opettaa ja valistaa lapsiamme näissä asioissa, koska se kuuluu tärkeänä osana vanhempien velvollisuuksiin, muistuttaa Selänne, joka on puhunut teemoista myös kuopukselleen. 

– Samoin tyttärelleni olen puhunut samat asiat suoraan ja niin, että hän ymmärtää kunnioittaa itseään, valita huolella seuransa, eikä muun muassa hae huomiota pojilta antamalla ymmärtää vääriä asioita. 

Kirjoituksessaan Selänne toivoo, että vanhemmat tiedostaisivat, että hyvät tavat ja käytös ovat suurimmaksi osaksi kotikasvatuksen tulosta.

– Meillä vanhemmilla on suuri vastuu, miten lapsemme käyttäytyvät muita kohtaan, hän muistuttaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja