Sirpa Selänne muisteli jälkikasvunsa lapsuusaikaa yllättävällä löydöksellä – paljasti perheen yhdessä laatiman sääntölistan: "Popparia saa syödä aina"

Teemu Selänne puhui Sirpa-vaimostaan vuonna 2014 0:35
Teemu ja Sirpa Selänne ovat pitäneet yhtä jo pitkään. Näin Teemu puhui vaimostaan vuonna 2014.

Selänteet eivät ole uskoneet vapaaseen kasvatukseen.

Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänteen puoliso Sirpa Selänne kertoo siivoilleensa kotinsa kaappeja hiljattain, jonka lomasta hän löysi melkoisen nostalginen muiston parin lapsien Eemilin, Eetun, Leevin ja Veeran kasvatukseen liittyen. 

– Ihan mieletön löytö vuodelta 2007. Eemil 11v, Eetu 9v ja Leevi 7v. Veeraa ei vielä silloin ollutkaan, Sirpa kirjoittaa.

Suloisen yhteiskuvan lisäksi julkaisussa on eritelty perusteellisesti kaikkien poikien toiveet kodin järjestyssäännöistä, jotka Sirpa on kirjoittanut muistiin. Yhteiskuva lapsista on otettu muutamia vuosia myöhemmin.

Sääntölistalta löytyy yleisiä sääntöjä koskien hyvää käytöstä, mutta muutama hauska poikkeus on niin ikää kirjattu sääntövihkoon.

– Popcornia saa syödä aina, lukee muun muassa Leevin ehdotuksissa.

– Pojat kun olivat niin kamalan villejä. Ajattelin, että heitä auttaa ymmärtämään ja ehkä paremmin noudattamaan kodin sääntöjä, kun ovat saaneet ne itse määrätä (tietysti meidän vanhempien sääntöjä mukaillen).

Selänteen mukaan perheessä ei ole koskaan uskottu niin sanottuun vapaaseen kasvatukseen. 

– Kyllä vaatii norsun hermoja, kun on monta vilkasta poikaa kasvatettavana. Tsemppiä kaikille vanhemmille. Uskallan sanoa, että kuri ja järjestys tuovat turvaa pienestä pitäen ja antavat pohjan hyvään aikuisuuteen. 



Lue myös:

    Uusimmat