Mainos

Sipilän pään kääntänyt kätilö Ylelle: Ehdotus oli pöyristyttävä

Pääministeri Juha Sipilä kertoo, että hän muutti mieltään leikkauksista kätilöiden haastattelun perusteella.

Sipilä kertoo Ylen A-Studiossa nähneensä samaisessa ohjelmassa haastattelun, jossa kätilöt kertoivat, miten leikkaukset vaikuttaisivat heidän palkkaansa.

– A-studion kätilöiden haastattelu oli puhutteleva ja sai minutkin vielä kerran miettimään, että eiköhän tähän löytyisi kuitenkin keino ja niin se löytyi, Sipilä kommentoi A-studiossa.

– Osa hallituksen esitystä oli sellainen, joka kieltämättä ei ollut tasapuolinen, hän myönsi.

Sipilä kertoi yllättäen tiedotustilaisuudessa illalla, että hallitus on löytänyt korvaavia toimia, joilla vältetään sunnuntaikorvausten ja ylityökorvausten leikkaus. Ne korvataan lomarahojen 30 prosentin leikkauksella, mikä on nähty tasapuolisempana vaihtoehtona.

Kätilöt Nina Heinikoski ja Raakel Shapcott vierailivat ohjelmassa 16. syyskuuta. Heinikoski kommentoi eilen tuoretta uutista Ylelle hyvillään.

– Tämä on aivan mahdottoman hienoa. Kyllä me olemme iloisia! Tämä on päivän paras uutinen, hän sanoi illalla Yle Uutisille.

– Jos leikkauksia on pakko tehdä, leikataan kaikilta tasapuolisesti. Kiitos tästä Sipilälle.
Ylen mukaan vierailu toi kätilöille kosolti positiivista palautetta. Leikkaukset olisivat vieneet kätilön palkasta jopa 1 800 euroa vuodessa.

– Se koskee meitä paljon, koska pitää olla niin vahva miehitys myös yössä ja viikonlopussa.

– Emme oikeastaan koskaan uskoneet, että niin tulisi käymään (eli lisiä leikattaisiin). Se oli aivan pöyristyttävä ehdotus, Heinikoski sanoo Ylelle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.