Mainos

Sipilä selittää takinkääntöään: Tuskin tuon perusteella kukaan minua on äänestänyt

Vielä syksyllä 2012 keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kirjoitti blogissaan, että sairaana ei pidä tulla töihin. Eilen mieli oli muuttunut.

Nykyinen pääministeri Sipilä vastusti kolmen vuoden takaisessa viestissään Ruotsissa toteutettua sairauspoissaolopäivän omavastuuosuuden korotusta. Eilen Sipilän hallitus esitti ensimmäisen sairauspoissaolopäivän muuttamista palkattomaksi ja että sitä seuraavilta kahdeksalta päivältä korvaus olisi 80 prosenttia palkasta.

Juha Sipilä kommentoi asiaa tänään Kesärannassa työmarkkinajohtajien tapaamisen jälkeen.

– Me kaikki joudutaan tekemään nyt vastentahtoisesti kipeitä päätöksiä, joista jokaisesta meillä voi olla mielipide, että tämä ei ole juuri se oikea keino. Kyllä tässä keinovalikoimassa on itsellenikin hyvin vastenmielisiä asioita, kuten esimerkiksi tämä sairauspoissaolo-asia, totesi Sipilä.

Pääministeriltä kysyttiin hallituksen tiedotustilaisuudessa, että mitä hän vastaa niille äänestäjille, jotka ovat häntä tämän blogin takia äänestäneet.

– Tuskin kukaan on tuon perusteella minua äänestänyt. On monia semmoisia asioita, joita ei koskaan olisi halunnut tehdä, mutta joutuu nyt tekemään. Me joudutaan tekemään kipeitä leikkauksia. Tämä Suomen tilanne on nyt semmoinen, että hallituksen on pakko toimia, vastasi Sipilä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.