Mainos

Sipilän pään kääntänyt kätilö – "Minua on rohkaistu lähtemään politiikkaan"

Raakel Shapcott oli kätilökollegansa Nina Heinikosken kanssa Ylen A-studiossa vieraana 16. syyskuuta. He kertoivat tuntojaan hallituksen leikkaussuunnitelmista. Toissapäivänä pääministeri Juha Sipilä sanoi, että naisten haastattelu sai hänet muuttamaan mielipiteensä.

Kätilö Raakel Shapcott tulee Jorvin sairaalan synnytysosastolta hymyillen, hän on saattanut maailmaan juuri hetki sitten uuden ihmisenalun.

– Se oli todella kaunis hetki. Sitten on ollut aikamoista mediamylläkkää, hän kertoo.

Eikä ihme, sillä pääministerin tunnustus siitä, miten kätilöiden sanomiset saivat hänet muuttamaan mielipiteensä on nostanut naiset hetkessä julkisuuden valokeilaan.

Naisten saama palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä, kannustavaa ja iloista.

– Meidän ei tarvitse hävetä, koska ollaan oikean asian puolesta puhuttu ja niitä tuntemuksia joita on täällä työpaikalla on ollut, sanoo Shapcott.

Kollega Nina Heinikosken on helppo yhtyä kollegansa sanoihin.

– Haluamme Raakelin kanssa uskoa, että haastatelumme omalta osaltaan vaikutti Sipilän päätökseen ja olemme siitä iloisia ja ylpeitä, viestittää Heinikoski lomaltaan.

Esitys siitä, että lomarahoista tehtäisiin lakisääteistä saa hyvän vastaanoton.

– Niinkuin me sanoimme haastattelussakin, emme missään tapauksessa halua pois koko lomarahaa, koska se on hyvä kannustin, Shapcott toteaa.

– Se, että lomarahasta otetaan kolmekymmentä prosenttia pois, sitten kun ihmiset tottuvat siihen, ei tunnu läheskään niin pahalta kuin se, että sen ottaisi pois kuukausittaisesta palkasta, hän kiittelee.

Lisäksi hän pitää siitä ajatuksesta, että lomarahaa saa entistä useampi.

Monet rohkaisevat mukaan politiikkaan

Shapcott kertoo, että ystäväpiiristä ja työpaikalta on rohkaistu häntä lähtemään mukaan politiikkaan.

Hän korostaa, että etenkin naisten selvää ilmaisua ja maalaisjärjellä ajattelua on korostettu ja pidetty hyvänä. Shapcott kertoo hämmästyneensä median voimaa.

– Meilla sattui hyvä tuuri, kun kätilöasia nousi voimakkaasti esille ja pääsimme vaikuttamaan. Toki vaikuttaa voi muutenkin, mutta se on paljon hitaampaa ja vähemmän vaikuttavaa kun se menee monen portaan kautta, hän sanoo.

Myös Shapcottin mies on ollut ylpeä vaimostaan.

– Miehenikin sanoi leikkisästi, että pääministerikin joutuu tottelemaan mun vaimoa, nauraa Shapcott.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.