Mainos

Sipilä vastaa verovihjailuihin: En omista osakkeita

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) moittii YLE:n MOT-ohjelmaa, useita lehtiä ja eräitä opposition kansanedustajia väärän tiedon levittämisestä. Sipilän mukaan hänellä ei ole suoria osakeomistuksia, joten vihjailut osinkoverojen välttämisestä eivät pidä paikkaansa.

Sipilä vastaa viime viikolla esitettyihin väitteisiin blogissaan. Muun muassa torstaina eduskunnan kyselytunnilla kansanedustaja Li Andersson (vas.) epäsuorasti moitti Sipilää siitä, että hän jättäisi osinkoveronsa maksamatta niin kutsuttujen vakuutuskuorien avulla.

– YLE:n MOT-ohjelma väitti viime maanantain (7.3.2016) ohjelmassaan, että jättäisin osinkoveroni maksamatta, ja että harrastaisin näin verosuunnittelua. Samaa vihjailua jatkoivat oppositio eduskunnassa viime torstain kyselytunnilla sekä useat lehdet, kirjoittaa Sipilä.

– Tämä ei ole totta, kuten jokainen olisi voinut todeta sidonnaisuusilmoituksestani. Minulla ei ole suoria osakeomistuksia eikä niitä ole myöskään sidonnaisuusilmoituksessa ilmoittamieni pitkäaikaisten säästöinstrumenttien sisällä. En saa osinkotuloja, joten ei niistä voi maksaa verojakaan, hän jatkaa.

– Säilyttääkseni riippumattomuuden työssäni, olen luopunut kaikista yrityksistäni ja osakkeistani. Minulle on ollut aina kunnia-asia, että maksan veroni Suomeen, päättää Sipilä.

Uutistoimisto STT:n mukaan Yleisradio oikaisi sunnuntaina MOT-ohjelman virheellisen uutisen ja myönsi, että Sipilä ei maksa tänä keväänä osinkoveroja, koska hänen ei kuuluisikaan niitä maksaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja