Mainos

Live klo 15:15: Mitä tapahtuu Talvivaaran kaivokselle?

24:26

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Talvivaaran kaivoksen jatkuminen on nyt ensisijainen vaihtoehto.

Kaivoksen jatkuminen on kääntynyt nyt ensisijaiseksi vaihtoehdoksi, kun se vielä kesällä oli toissijainen vaihtoehto ja sulkeminen ensisijainen, Sipilä sanoi.  

Sipilän mukaan Talvivaarassa on tapahtunut todella merkittävä kehitys. 

– Ympäristöasiat ovat menneet eteenpäin. Prosessi toimii ja siellä ovat asiat edenneet paljon nopeammin kuin uskallettiin ennakoida ja odottaa, Sipilä sanoi.  
Hänen mukaansa pyritään ensisijaisesti sellaiseen ratkaisuun, että ulkopuolista rahoitusta löytyy. 

– Valtio tulee mukaan myös omalla pääomituksella, joka tapauksessa tarvitsemme lisää rahaa yhtiöön kaikissa vaihtoehdoissa.  

Sipilän mukaan valtio säilyy jatkossa omistajana. 

– Mutta kyllä me lähdemme siitä, että pikkuhiljaa valtio siitä irtaantuu ja teolliset toimijat jatkavat toimintaa, Sipilä sanoi eduskunnassa.   

Talvivaaran kaivoksen eli nykyisen Terrafamen tilannetta käsiteltiin tänään talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) kertoo päätöksistä tänään kello 15.15 alkavassa tiedotustilaisuudessa. 

Maan hallitus oli aiemmin antanut Talvivaaran kaivosta pyörittävälle Terrafamelle vuoden loppuun asti aikaa löytää yksityistä rahoitusta. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group.
  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.