Mainos

Sipilä: Tällaisiin asioihin otetaan oppositio mukaan

Hallitusneuvottelujen vetäjä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoo, että aloite opposition tapaamiseen tuli oppositiopuolueilta.

Sipilän mukaan tänään järjestetyssä tapaamisessa kysyttiin muun muassa keskustan suhtautumisesta parlamentaariseen valmisteluun ja opposition toimintaedellytyksiin. Parlamentaarinen valmistelu tarkoittaa, että mukana ovat kaikki eduskuntapuolueet.

Sipilä kuvailee tapaamista hyvähenkiseksi.

– Tuoreessa muistissa on, millaista on toimia oppositiossa, sanoo Sipilä.

Sipilän mukaan lähtökohtana on, että oppositio on jollain tavalla mukana isojen ja vaalikausien yli menevien asioiden valmistelussa. Tällaisia olisivat esimerkiksi sote-uudistus ja ulkopolitiikka.

Kuntien tehtävistä päätöksiä huomisiltana

Tuleva hallitus aikoo karsia kuntien tehtäviä noin miljardilla eurolla. Asiaa käsitellään hallitusneuvottelujen reformiryhmässä. Sipilän mukaan ryhmän pitäisi saada työnsä valmiiksi huomisiltaan mennessä. Hän sanoo, että kyse ei ole vain yksittäisten tehtävien karsimisesta vaan myös normeista.

Sipilä kertoi saapuessaan valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan myös, että ministeriöiden yhdistämisiä ei lähtökohtaisesti ole suunnitteilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.