Mainos

Sipilä: Säästöjen suuruus hahmottumassa

Hallitusneuvotteluita vetävän Juha Sipilän (kesk.) mukaan säästöjen suuruus on hahmottumassa.

Nopeimmillaan säästösummasta pystytään hänen mukaansa kertomaan jotakin jo tänään.  

– Parhaassa tapauksessa illalla voisi olla raami ykkönen valmiina, Sipilä sanoi tullessaan aamulla Valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan.  

Hän tarkensi tämän tarkoittavan sitä, että puolueiden välillä alkaisi olla jonkinlainen käsitys säästöistä ilman rakenneuudistuspäätöksiä.

– Usein virheellisesti uutisoidaan, että meillä olisi edessä kymmenen miljardin säästöt. Pyrimme tekemään sopeutuksesta isomman osan uudistamalla kuin säästämällä, sanoi hallitusneuvotteluiden vetäjä, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Varsinaisten julkisen talouden leikkausten ja rakenneuudistusten välinen suhde pitäisi olla selvillä keskiviikkona.

Konkreettisista säästökohteista kerrotaan kuitenkin vasta ensi viikolla.  

Työ jatkuu tänään jälleen lukuisissa työryhmissä ja puoluejohtajien johtoryhmässä. Puoluejohtajat kuulevat tänään Sipilän mukaan muun muassa kahta sosiaali- ja terveysalan asiantuntijaa.  

– Esimerkiksi sote-uudistushan ei minusta ole leikkus, vaan uudistus, jonka myötä myöskin palvelut todennäköisesti paraneva, jatkoi Sipilä.

Myös soten valmistelu on tänään esillä hallitusneuvotteluissa, kun puolueiden puheenjohtajat kuulevat eri valmisteluryhmien raportteja.

Hallitusneuvotteluissa saatetaan antaa jollekin työryhmälle pohdittavaksi myös kysymys siitä, mitä tiestön ja rakennusten korjausvelalle pitäisi tehdä. Tämä, kuten myös asuntopolitiikkaa pohtiva ryhmä toimivat Sipilän mukaan tarpeen mukaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.