Mainos

Sipilän klassikoksi muodostunut insinööriaikataulu järkkyi: "Kolmen tunnin viive prosessikaaviossa"

Smolnaan iltapäivällä ennen kello kahta saapunut keskustan Juha Sipilä sanoo, että hallitusneuvottelujen johtoryhmä ryhtyy tekemään päätöksiä ohi valmisteluryhmien.

Sipilän mukaan niin sanotussa "vatulointikorissa" on monia asioita, joista suurimmat koskevat säästöjä ja rakenneuudistuksia. Sipilän mukaan illalla tiedetään, onko päätöksiä tekemällä saatu aikataulu kiinni.

Aikataulussa on Sipilän mukaan tällä hetkellä kolmen tunnin viive hänen prosessikaaviossa suunniteltuun verrattuna.

Sipilä sanoi, että soten hallintomalli ei ole suurin kiistakysymys. Avoinna on myös verotus.

– Talousryhmä tekee töitä, samoin reformiryhmä. Veroissa on päätöksentekokysymyksiä, niin kuin talousryhmässäkin, jotka käyvät meidän pöydällä, Sipilä sanoi.

Aiemmin Smolnaan saapunut kokoomuksen Alexander Stubb sanoi, että kokoomus on aika agnostinen sosiaali- ja terveyspalvelujen mallin suhteen. Toisin sanoen kokoomus ei pidä oleellisena, järjestetäänkö hallinto maakunta-, kuntayhtymä- vai miltä pohjalta.

Stubb sanoi palattuaan EU-kokousmatkaltaan Smolnaan, että pääasia on, että sosiaali- ja terveyspalvelut ovat hyviä suomalaisille.

Stubbin mielestä vaikeimmat kysymykset neuvotteluissa liittyvät säästöihin ja rakenteellisiin uudistuksiin.

Perussuomalaisten Timo Soini ei vastannut kysymyksiin saapuessaan Smolnaan eduskuntaryhmänsä kokouksesta ja eduskunnan istunnosta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.