Hallitus käy puoliväliriihen vaikeimpien kysymysten kimppuun

Hallituksen kaksipäiväinen puoliväliriihi jatkuu tänään. Eilisen selkein päätös oli varovainen muutos apteekkien sääntelyyn. Vaikeammat työllisyystoimet hallitus jätti tiistaille ratkaistaviksi. 

Hallitus yrittää kuroa umpeen kymmenen miljardin euron kestävyysvajeen. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus on päättänyt neljän miljardin säästöistä ja neljän miljardin uudistuksista, mutta työllisyystoimissa riittää vielä tekemistä. 

Riihi jatkuu yhdeksältä aamulla, mitä ennen ministeriryhmät pitävät omia kokouksiaan aamulla, kerrotaan valtioneuvoston Twitter-tilillä. 

Eilen maanantaina hallitus myös puski yllättäen ammatillista koulutusta koskevan laajan uudistuksen eteenpäin. Samalla se sopi ruotsin kielen valinnaisuutta koskevasta kokeilusta, jonka puolesta etenkin perussuomalaiset ovat rummuttaneet. Elokuussa 2018 alkavaksi kaavailtuun kokeiluun osallistuisi enintään 2200 oppilasta, jotka saavat itse valita, opiskelevatko ruotsia vai jotain muuta kieltä.  

Työllisyystoimien lisäksi hallitukselta odotetaan tänään ratkaisuja muihinkin eilen auki jääneisiin kysymyksiin. Sipilä esimerkiksi sanoi eilen, että jos ministereitä tällä hallituskaudella lisätään, se tapahtuu tänään tiistaina. 

Turvallisuuteen ja erityisesti suojelupoliisille odotetaan lisärahaa lähialueilla tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen. Lisää rahaa on odotettavissa myös innovaatioihin ja tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan. Rahoitusta haetaan yritystukien karsimisesta. 

Lue myös:

    Uusimmat