Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Pohjoismaiden johtajien tapaaminen Merkelille helpoin

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja kolmen muun EU-maan pääministerit vierailevat tänään Saksan liittokanslerin Angela Merkelin luona Berliinissä. 

Tapaamisessa käsitellään muun muassa EU:n tulevaisuutta ja haasteita Britannian brexit-äänestyksen jälkeen. Lisäksi pohjustetaan ensi kuussa pidettävää Bratislavan huippukokousta. 

Sipilän lisäksi vierailulla ovat mukana Ruotsin, Tanskan ja Hollannin pääministerit.  

MTV uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kertoo, että tapaaminen, jossa myös Suomi on muukana, on Merkelille se kaikkein helpoin.

– Suomi ja muut Pohjoismaat ovat esimerkiksi tässä pakolaiskysymyksessä olleet aina valmiita tukemaan ja toimimaan samalla tavalla kuin Saksa. Toinen on tilanne esimerkiksi Itä-Euroopassa. Sieltä tulleet viestit ovat olleet aika tylyjä EU:n tulevaisuuden näkökulmasta. 

Nurmisen mukaan Merkel on ottanut itselleen mandaatin selvittää, millaista Eurooppaa muuta maat haluavat nyt kun Britannia on unionista eronnut.

– Aika monet arvioivat, että tämä Merkelin oma kiertue ikään kuin EU:n pelastamiseksi saattaa myös hajottaa sitä. Slovakia on itse asiassa EU:n puheenjohtajamaa, eikä Slovakian pääministeri ole mukana tulevan huippukokoksen valmistelussa, jonka on määrä olla ensi kuun puolivälissä Bratislavassa. EU:n varsinaisella puheenjohtajamaall ei tunnu olevan tässä minkäänlaista roolia, Nurminen sanoo. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.