Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja: Sipilä ja Merkel ruotivat tänään, millaiseksi EU:n puolustusyhteistyö syvenee

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) matkustaa tänään Saksaan tapaamaan Saksan liittokansleri Angela Merkeliä. Sipilän ja Merkelin odotetaan keskustelevan muun muassa Euroopan Unionin puolustusyhteistyöstä.

Puolustusyhteistyöstä odotetaan päätöksiä huomenna järjestettävältä Euroopan Unionin huippukokoukselta.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja, Tapio Nurminen seuraa tämän päivän tapaamista ja huomista huippukokousta Berliinissä. Mistä Merkelin ja Sipilän odotetaan keskustelevan?

– Varmaan yksi suurista asioista, joista Merkel ja Sipilä puhuvat ja myös tuolla kokouksessa puhutaan, on puolustusyhteistyö, joka on hyvin tärkeä Suomelle. Nyt tältä huippukokoukselta odotetaan linjauksia sen suhteen, kuinka syvälle tässä puolustusyhteistyössä mennään, Nurminen kertoi aamun Huomenta Suomen uutislähetyksessä.

– Toinen kysymys, mikä on aika akuutti, on pakolaiskiintiöt. Nythän tiedetään, että Puola, Tshekki, Unkari ja Slovakia ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan kiintiöpakolaisia. Tämä varmasti kiristää tunnelmaa ja tästä Sipilä ja Merkel täällä puhuvat tänään.

Macronin vaatimukset yhteisvastuusta ja euroalueen yhteisestä budjetista esillä

Kirjeenvaihtaja uskoo, että Ranskan presidentin, Emmanuel Macronin vaatimukset suuremmasta euroalueen yhteisvastuusta ja yhteisestä budjetista ovat esillä sekä huomisissa neuvotteluissa että ylipäätään lähiaikoina ja -kuukausina.

– Nythän Saksa ja Suomi ovat olleet niitä, jotka ovat vastustaneet näitä asioita. Nyt ainakin täällä Berliinissä on merkkejä siitä, että Saksa voisi olla joustavampi tämän suhteen. Pitää katsoa, miten Suomi tähän suhtautuu, Nurminen kertoo.

Sipilä osallistuu vierailullaan myös Suomen Berliinin suurlähetystön järjestämään juhannusjuhlaan. Juhannusjuhlassa Sipilä tapaa Saksan varakanslerin Sigmar Gabrielin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.