Mainos

Sipilä: "Liikaa asioita vatulointikorissa"

Hallitusneuvotteluiden vetäjän keskustan Juha Sipilän mukaan neuvotteluissa on liikaa asioita "vatulointikorissa" eli keskeneräisinä.

Sipilä sanoi puolilta päivin poistuessaan Smolnasta eduskuntaan, että hän ei lähde avaamaan, mitä asioita on kesken.

Sipilän mukaan johtoryhmä eli hän, perussuomalaisten Timo Soini ja kokoomuksen Alexander Stubb ryhtyy ratkomaan asioita, kun Stubb palaa Suomeen iltapäivällä.  

– Siellä on liian paljon asioita, jotta pysyttäisiin aikataulussa. Ne pitää nyt ratkoa alta pois ja vähentää vähän porukkaa niin rupeaa syntymään päätöksiä, Sipilä sanoi.

Porukan vähentäminen merkitsee Sipilän mukaan sitä, että neuvottelujen erilliset työryhmät lopettelevat toimintaansa ja ryhdytään tekemään päätöksiä.

– Isoimmat kysymykset ovat tässä reformin toteuttamisessa ja talousryhmässä. Siellä toki on ne suurimmat haasteet, Sipilä sanoi.

Perussuomalaisten Soini poistui Smolnasta kiireellä, eikä suostunut kommentoimaan neuvottelutilannetta.

Useat neuvotteluista poistuneet kiistivät, että meneillään olisi mitään riitoja. Keskustan varapuheenjohtajan Annika Saarikon mukaan kolmen puolueen kesken on eri näkemyksiä isoista säästöistä ja suurista rakenneuudistuksista. Kokoomuksen Petteri Orpo sanoi, että nyt ollaan hallitusneuvottelujen totisessa vaiheessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.