Mainos

Sipilä: Hallituspohja selvillä torstaina – muutamat tippuneet jo pois

Keskustan puheenjohtaja, hallitustunnusteluja tekevä Juha Sipilä kertoi maanantaiaamuna hallitustunnustelujen etenemisestä.

Sipilän mukaan hallituspohjan pitäisi olla selvillä torstai-iltana. Jos aikataulu pitää, hallitusneuvottelut alkavat perjantaina iltapäivällä Smolnassa.  

Keskusta neuvottelee perussuomalaisten kanssa tänään. Neuvotteluissa ei Sipilän mukaan ole nähtävissä dramatiikkaa, vaikka avoimia kysymyksiä löytyykin jonkin verran.

Sipilä laati hallitusneuvottelujen avuksi viidentoista kysymyksen listan, johon kaikki puolueet vastasivat viime viikon lopulla. Sipilän mukaan kaikissa kysymyksissä on solmuja avattavina.   

– Melkein kaikkien kysymysten alla on joku kysymys, mikä pitää saada vielä selvitettyä, Sipilä sanoi maanantaiaamuna eduskunnan Sibelius-Akatemian väistötilojen valtiosalissa.

Hallitustunnustelija Sipilän mukaan kaikki puolueet ovat yhä neuvotteluissa mukana, vaikkakin joitain vaihtoehtoja he ovat jo tiputtaneet listoilta.

– Muutama monista vaihtoehdoista on tippunut pois. En lähde niitä vielä spekuloimaan. Kaikille puolueille on yhä lisäkysyttävää. Paljon ei kaikilta ole, mutta jotain tarkennettavaa kuitenkin, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan linjaukset säästöistä ja sopeutuksesta teettävät eniten työtä. Sen lisäksi muun muassa EU- ja maahanmuuttolinjaukset vaativat erityistä huomiota.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.