Mainos

Hallitusneuvotteluissa tunnelma kiristyi – Sipilä, Soini ja Stubb ratkovat kiistakysymyksiä

Hallitusneuvottelut alkoivat jumittaa, kun työryhmissä ei kyetty ratkaisemaan kaikkia kysymyksiä.

Hallitusneuvotteluja vetävän keskustajohtaja Juha Sipilän mukaan "vatulointikoriin" kertyi liikaa tavaraa, joten hallitusneuvottelujen johtoryhmän oli alettava tehdä ratkaisuja. Johtoryhmässä istuvat Sipilän lisäksi perusuomalaisten Timo Soini ja kokoomuksen Alexander Stubb.

– No siellä korissa on aika monta lippulappua ja niitä ruvetaan käymään läpi, kommentoi Sipilä tilannetta saapuessaan valtioneuvoston juhlahuoneistoon Smolnaan.

Sipilän mukaan ratkaisemattomia kysymyksiä on niin sote-uudistuksessa, säästöissä kuin verotuksessakin.

Tunnelma kiristyi neuvotteluissa sitä mukaa, mitä suuremmista päätöksistä alkoi olla kyse. 

– Siellä on aika monta sellaista asiaa, joissa on kova vääntö. Nyt ideologiset erot tulee esiin siinä, että ketä verotetaan ja miten paljon. Ja sitten sotestahan riittää aina riemua, mutta kyllä mä uskon, että kyllä tästä vielä valmista tulee, arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini aiemmin eduskunnassa.

Smolnaan saapuessaan Soini ei enää sanonut mitään ja ilme kieli tilanteen kiristymisestä. Osaa neuvottelijoista puolestaan  närästi myös Sipilän tokaisu siitä, että joillekin täytyy pitää puhuttelu, jotta asiat alkaisivat edetä. Myöhemmin Sipilä lievensikin ilmaisua ja puhui vain "keskusteluista".

Iltapäivällä neuvottelutunnelmaa kuvattiin eräistä lähteistä todella kireäksi, mutta iltaa kohden tilanteen kerrottiin parantuneen.

Myös neuvottelijoiden määrä on vähentynyt. Useat työryhmät, kuten asuntopoliittinen- ja hyvinvointiryhmä, ovat saaneet jo työnsä valmiiksi ja muidenkin ryhmien kiistakysymykset ovat nys siis puoluejohtajakolmikon käsittelyssä.

Tavoitteena on edelleen saada neuvottelut päätökseen ensi keskiviikkoon mennessä, jotta uusi hallitus voitaisiin nimittää ensi viikon perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.