Sipilä leikkauskritiikistä: Vaihtoehto on paljon huonompi

Uusi hallitus joutui tänään vastaamaan kysymyksiin hallitusohjelman leikkauksista. Leikkauksia on verrattu jopa 1990-luvun laman säästöihin.

– Jumppaa on pyritty tekemään niin oikeudenmukaisesti kuin on osattu, esimerkiksi lapsilisiin ei ole koskettu. Takuueläkettä pystytään hieman nostamaan, omaishoitajien asioita saadaan kuntoon. Rehellisesti on sanottava, että monille suomalaisille käy kipeää, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan tärkein tavoite on, että työllisyysaste nousee.

– Vielä jatkan: Vaihtoehto on paljon huonompi.

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin mukaan nykyiset leikkaukset eroavat 90-luvun leikkauksista, koska silloin leikattiin kertarysäyksellä.

– Yksi vaikeimmista vaiheista on nyt takana, edelliset neljä vuotta, Stubb sanoo.

Ulkoministeri Timo Soini kommentoi omaa aluettaan ulkopolitiikkaa sanomalla, että esimerkiksi Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö jatkuu ja menee eteenpäin hallitusohjelman mukaisesti. Soinin mukaan Suomen ulkopolitiikassa on pitkä linja kaikkiin ilmansuuntiin. Suomi haluaa Soinin mukaan hyvät suhteet kaikkialle, myös Venäjään.

– Jos aihetta on arvostella, niin arvostellaan, hän sanoi.  

Sipilä hankkii ”kepupyörät” Soinille ja Stubbille

Sipilä kertoo, että hallituksen työskentelytavat tulevat uudistumaan – esimerkiksi iltakouluperinne palautuu. Hän aikoo myös hankkia Stubbille ja Soinille kepupyörät:

– Aion maalata ne uuden hallituksen väreihin, Sipilä kertoo.

Stubb vastaa kepupyöräkommenttiin naurahtaen ja kehuen hallitusyhteistyötä:

– Tiedostamme Juhan ja Timon kanssa vaikean taloustilanteen, mutta lähdemme rakentamaan uutta Suomea yhdessä. Eivät suomalaiset jaksa katsoa riiteleviä tai jahnaavia poliitikkoja. 

Lue myös:

    Uusimmat