Sipilä käynnisti vaalikampanjan: ”Vapise sinipuna – Huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla”

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä hyökytti tänään Turussa puoluevaltuuston kokouksessa niin vihervasemmisto-opposition kuin kabinettikeskustelut tulevasta sinipunahallituksesta.

Keskusta aloitti tänään Turussa vaalikampanjansa kevään eduskuntavaaleihin.

Viimeisimmässä Ylen gallupkyselyssä keskustan kannatus oli 16,5 prosenttia ja kaula suurimpaan SDP:hen on yli kuuden ja kokoomukseen neljän prosenttiyksikön mittainen.

Sipilän mukaan vihervasemmisto on käynyt lupauksillaan jatkuvaa vaalikampanjaa.

– Antaa rellestyksen vielä hetki jatkua, mutta on turha luulla, että päästämme opposition talven kampanjakuukausina vähällä. Vastuunkannon tosiasioita ei voi paeta yksikään puolue. Lupaukset ovat ylisuuria. Nahkurin orsilla tavataan, Sipilä sanoi.

Sipilän mukaan huhut kertovat, että Helsingin kabineteissa rakennetaan sinipunaa jo toden teolla.

– Viime kaudella 2011–2015 sinipunan johdolla kasvoivat kolme asiaa: velka, verot ja työttömyys. Demarivaltiovarainministerit tulivat Suomelle todella kalliiksi. Vuosilta 2011–2015 Suomen BKT:ssa on noin 20 miljardin lovi.

Kevään eduskuntavaalit ovat Sipilän mukaan keskustalle ”vaali suomalaisen elämänmuodon puolesta”. Koko Suomea on Sipilän mukaan kehitettävä, ei vain Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua.

– Keskusta on tämän ajan vastavoima ainakin kolmelle asialle: vapaavuorelais-vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle, korporaatioiden sinipunalle sekä valheellisia lupauksia antavalle populismille, Sipilä luetteli.

Riittämättömyyden tunne

Sipilä sanoi kärsivänsä riittämättömyyden tunteesta keskustan puheenjohtajana pääministerin työn viedessä valtaosan ajasta. Muun muassa tänään hän mainitsi joutuvansa lähtemään kesken puoluevaltuuston Brysseliin Brexit-kokoukseen.

– Omaa tunnelmaani kuvaa parhaiten valtava riittämättömyyden tunne. Miten ihmeessä ehtisin tavata enemmän ihmisiä, kuunnella ja keskustella, ottaa vastaan vinkkejä ja kritiikkiä.

– Pilke silmäkulmassa voisi sanoa, että välillä olo on kuin Edvin Laineen elokuvan Sven Tuuvalla. Ei oikeaan ei vasempaan, päin mäntyy aina vaan.

Sipilä pyrki luomaan yleisöön uskoa siihen, että keskustan romahtanut suosio kohenee ennen vaaleja.

– Lähdemme takamatkalta, mutta on sitä noustu hullummistakin asetelmista. Joulukuussa 1994 Keskustan kannatus oli 14,6 prosenttia. Vaikean laman ja repivän EU-taiston jälkeen Keskusta nosti puheenjohtaja, pääministeri Esko Ahon johdolla kannatuksen kolmessa kuukaudessa 19,8 prosenttiin. Lähes poikkeuksetta gallupit ovat menneet uusiksi eduskuntavaaleja edeltävien kuukausien aikana. Aikaa on riittävästi.

– Vapise sinipuna, vaalitaistelu on alkanut.

Lue myös:

    Uusimmat