Mainos

Sipilä joutui kiertelemään kyselytunnilla: Yllättävä kysymys avustajan palkankorotuksesta

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jätti kyselytunnilla käytännössä vastaamatta kansanedustaja Sanna Marinin (sd.) esittämään kysymykseen Sipilän avustajan suuresta palkankorotuksesta.

Sipilän erityisavustaja on saanut 10 prosentin palkankorotuksen.

Marin kysyi, miten Sipilä perustelee korotusta tilanteessa, jossa hallitus haluaa Suomen kilpailukyvyn vuoksi leikata pienituloisten palkkoja.

Sipilä kiersi kysymyksen, eikä viitannut sanallakaan avustajan palkankorotukseen. Sen sijaan hän puhui hallituksen toimista kilpailukyvyn parantamiseksi.

– Arvoisa puhemies! Kysymys oli nyt tästä lainvalmistelusta ja sen perustuslainmukaisuudesta, Sipilä aloitti.

– Hallituksen velvollisuutena on myöskin perustuslain mukaan edistää työllisyyttä ja turvata hyvinvointipalvelut. Se, että tähän kilpailukykylainsäädäntöpakettiin on jouduttu menemään sen takia, että työmarkkinajärjestöjen kanssa ei päästy siitä kesän ja syksyn aikana yksimielisyyteen. Niin sen tavoitteena on ainoastaan se, että me saisimme työttömille töitä, hän jatkoi.

– Hallituksella on 110 000 uuden työpaikan tavoite ja työllisyysasteen nostaminen 72 prosenttiin. Tämä koostuu – niin kuin moneen kertaan olen muun muassa melkein koko edellisen kyselytunnin tähän asiaaa käyttänyt – koostuu kolmesta osasta: tästä kilpailukykyosuudesta, palkkamaltista ja sitten tuottavuutta edistävistä toimista.

– Näillä kolmella toimenpiteellä me aiomme kuroa umpeen sen kilpailukykyeron, minkä olemme menettäneet viimeisten vuosien aikana, Sipilä sanoi vastauksensa lopuksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Iltalehden mukaan Sipilän lähimmän avustajan palkka on 10 prosentin korotuksen jälkeen 7 530 euroa kuukaudessa. Lehden mukaan korotuksen yhteydessä korotettiin myös kokoomuksen ja perussuomalaisten ministeriryhmän avustajien palkkoja runsaalla seitsemällä prosentilla.

Valtioneuvoston kanslian perustelun mukaan avustajien vähentäminen on lisännyt avustajien työn määrää ja vaativuutta.

Marinin kysymyksen ja Sipilän vastauksen voi katsoa Yle Areenasta. Marin esittää kysymyksensä noin kahdeksan minuutin kohdalla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.