Mainos

Sipilä isännöi Pohjoismaiden pääministereitä Ahvenanmaalla

Pohjoismaiden pääministerit tapaavat tänään Ahvenanmaalla. Suomi on tänä vuonna Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaa ja vastaa kokousjärjestelyistä.   

Turvallisuuspolitiikka vienee päähuomion pääministerien keskusteluissa. Esille nousevat niin Itämeren turvallisuustilanteen heikentyminen kuin Pohjoismaiden ja Yhdysvaltain välinen yhteistyö.  

Kokouspaikkana Ahvenanmaa on erityisen ajankohtainen juuri nyt. Vasta kaksi viikkoa sitten Ruotsi kertoi aikaistavansa pysyvien joukkojen sijoittamista Gotlantiin, koska turvallisuuspoliittinen tilanne Ruotsin lähialueilla on huonontunut viime vuosina. Yleisesti on arvioitu, että Ahvenanmaalla ja Gotlannilla voisi olla haavoittuva asema, jos Itämerelle syntyisi konflikti.  

Kaksipäiväisessä kokouksessa pääministerien pöydällä on myös rutiiniasioita pohjoismaisesta yhteistyöstä. Kokouksen kiinnostavinta antia ovat silti keskustelut ajankohtaisista kysymyksistä.

Turvallisuuspolitiikan ohella pääministerien on tarkoitus keskustella myös muun muassa Britannian EU-eron seurauksista. Kokouslähteistä arvioitiin ennalta, että esiin nousee todennäköisesti myös äärioikeiston väkivalta.  

Pääministereillä on lisäksi tapaaminen ainakin Ahvenanmaan ja Färsaarten itsehallintoalueiden edustajien kanssa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.