Mainos

Sinnemäki: Hallitukseen lähdöstä vakava harkinta

Vihreiden valtuuskunta ja eduskuntaryhmä ovat kokoontuneet pohtimaan, lähteekö puolue kokoomuksen Jyrki Kataisen vetämiin hallitusneuvotteluihin.

Puheenjohtaja Anni Sinnemäki luonnehti kokouksen alkaessa päätöstä vakavaksi. Hänen mukaansa päätös on perusteellisen harkinnan tulos, oli ratkaisu sitten mikä hyvänsä.

Sinnemäki arvioi, että keskustelua käydään erityisesti vihreiden asemasta hallitusyhteistyössä sekä keskeisistä asiakysymyksistä, kuten ympäristönsuojelusta, eriarvoistumisesta ja mahdollisuudesta perusturvan korottamiseen.

- Varmasti tullaan käymään pitkä ja perusteellinen keskustelu koko poliittisesta tilanteesta ja tästä aika erikoisesta tilanteesta, että vaalien selkeä ja ainoa voittaja on jättäytynyt hallitusyhteistyön ulkopuolelle.

Sinnemäki ei halunnut tarkemmin ennakoida illan päätöksiä.

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) kommentoi vihreiden vaatimuksia vasta sen jälkeen, kun SDP kertoo ylihuomenna omista neuvotteluhaluistaan. Demarit haikailevat vielä myös vasemmistoliittoa mukaan hallituspeliin, mutta samoin kuin perussuomalaisilla, vasemmistoliitollakin esteenä on kielteinen kanta EU:n kriisirahastoihin.

Vasemmistoliitto tyrmäsi SDP:n ja kokoomuksen sopimat EU-tukilinjaukset viimeksi eilen.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Kymmenen uutiset 13.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.