Sinisimpukat chili-rosmariiniliemessä

  • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 chilipalko
  • 3 rosmariininoksaa
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa

Pese simpukat juoksevan veden alla ja poista "parta". Poista kuolleet simpukat joukosta, eli rikkonaiset tai auenneet. Poista siemenet chilistä ja viipaloi se ohuiksi viipaleiksi, kuori ja viipaloi myös salotit ja valkosipulit. Kuumenna reilun kokoisessa, kannellisessa kasarissa öljy ja lisää chili ja sipulit sekä rosmariinin oksat. Anna kiehua hetken aikaa öljyssä ja lisää sitten valkoviini ja ripaus suolaa. Anna kiehahtaa ja lisää sitten simpukat. Peitä kannella ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 2-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat kaikki auenneet. Tarjoile liemen kanssa syvältä lautaselta tuoreen, rapeakuorisen leivän kera. Jos joukossa on simpukoita, jotka eivät ole auenneet niin heitä pois.

- Toim. Sami Hiltunen

Lue myös:

    Uusimmat