Siniharmaiden silmien meikki

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten pidetään kiilto kurissa, meikataan siniharmaat silmät ja pidetään ripset kauniilla kaarella.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Mikä tuote sopii alarajaukseen?

Sopiiko eyeliner alaripsien rajaukseen vai käyttäisinkö mieluummin mustaa meikkikynää? Entä onnistuuko se mustalla luomivärillä? Mitä näistä suosittelet?

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Eyelinerilla alarajauksesta tulee mielestäni tosi kovan näköinen. Suosin itse mieluummin joko kajalia tai luomiväriä. Toki kynänkin jälkeä voi vielä halutessaan pehmentää luomivärillä, se antaa sille sekä pysyvyyttä että intensiivisyyttä.

Kasvojen kiilto kuriin

Moi, ihana palsta! Olen 14-vuotias tyttö. Ongelmana on, että minun pitää aina välituntisin käydä lisäämässä puuteria, ettei T-alue kiiltäisi. Saan aika vähän rahaa kuukaudessa, joten olisiko jotain hyvää, mutta halpaa keinoa saada kiilto pysymään pitkään poissa? Ja sitten haluaisin alkaa käyttää meikkivoidetta, mutta olen hirvittävän kalpea ja kaikki meikkivoiteet ovat liian tummia iholleni. Olisiko mitään hyvin hyvin vaalealle iholle sopivaa meikkivoidetta?

Asiantuntija vastaa:

Kiva kuulla että pidät palstasta! Kiitos.

Kokeile Nivea Young -sarjan Be Beautiful! Tinted Moisturiser -värillistä kosteusvoidetta. Se tasoittaa ihon väriä ja saa sen näyttämään tasaisemmalta. Mattapintainen voide pitää myös kiillon kurissa. Voit halutessasi lisätä sen päälle vielä aavistuksen Ideal Finish -kivipuuteria, mutta muistutan, että puuteria ei kannata lisäillä päivän mittaan montaa kertaa. Meikki paksunee ja ihosta tulee tunkkaisen näköisen. Panosta siis huolellisesti tehtyyn pohjaan aamulla, ja korjaile vain tarpeen tullen päivällä.

Miten valita meikkivoide?

Miten valitsen oikean sävyisen meikkivoiteen? Minulla on todella vaalea, suorastaan kalpea iho. Muuten se on kyllä erinomaisessa kunnossa, sileä ja virheetön. Minulla on vihreät silmät ja vaaleanruskea tukka. Haluaisin oikean tyyppisen ja -sävyisen meikkivoiteen näyttämättä kuitenkaan kalkkilaivan kapteenilta. Aurinkopuuteria en halua käyttää.

Asiantuntija vastaa:

Oikean meikkivoiteen sävyn löydät, kun kokeilet väriä suoraan kasvoillesi, lähelle kaulaa. Meikkivoiteen tulisi olla kuin toinen iho, eli se pitäisi sulautua ihon väriin mahdollisimman hyvin, olitpa sitten vaalea tai tumma hipiältäsi. Poskipunalla saat ihoosi lisää hehkua, joten suosittelen käyttämään sitä ihoasi raikastamaan.

Ryppyihin kasaantuva meikki

Minulla on tummat silmänaluset ja yritän peittää ne käyttämällä tarkoitukseen soveltuvaa peitepuikkoa sekä tavallista meikkivoidetta ja puuteria. Päivän aikana kuitenkin meikki kasautuu silmän alla oleviin ryppyihin. Osaisitko auttaa, miten tummat silmänaluset voi esimerkiksi pohjustaa siten, ettei tapahtuisi tätä ryppyihin kasautumista. Kiitos!

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Voi olla että meikkivoide tai peitevoide on liian rasvaista silmien alle. Jos tuote on siis koostumukseltaan hyvin tuhti, se saattaa alkaa päivän mittaan kasautua silmänalus ryppyihin.

Kun levität silmien alle peitevoiteen, tasoita se vielä juuri ennen puuterointia sormella levittäen. Puuteroi huolellisesti mutta kevyesti.

Nivean tuotteista kannattaa kokeilla Stay On Cover Stick -peitevoidetta ja Ideal Finish -kivipuuteria.

Kissamaisten silmien meikki

Minkä sävyiset tummat luomivärit sopisivat isoille, hieman kissamaisille siniharmaille silmille? Olen kokeillut vain ruskeita sävyjä, mutta nyt haluaisin talven kunniaksi kokeilla jotain uutta. Olen ripsiä myöten vaalea (albiinoblondi) ja ripseni ovat pitkät.

Asiantuntija vastaa:

Luumun vivahteet sopivat siniharmaille silmille oikein hyvin. Ne nostavat hienosti silmien sinisyyttä esille ja tekevät katseesta intensiivisen. Etenkin kun kerrot olevasi hyvin vaalea, luumun sävyt sopisivat sinulle hyvin. Ruskeaa silmämeikkiä voi virkistää syvän sinisellä rajauksella. Testaa Soft Liner -silmänrajauskynän sävyä 06 Cobalt ruskean meikin kanssa. Yllätyt varmasti, koska meikki muuttuu pelkällä rajauksella hyvinkin paljon ja raikastaa ruskean vivahteita ihan uudella tavalla.

Tikkusuorat ripset

Hei! Ripseni ovat piikkisuorat eivätkä pysy kaarella kuin hetken. Ripsivärin laiton jälkeen ne ovat hetkessä suorat. Minkälainen ripsiväri minun kannattaisi valita, ja onko ripsien taivuttamiseen jotain helppoa niksiä?

Asiantuntija vastaa:

Hei! Jos käytät ripsentaivuttajaa ja haluat kaarevuuden kestävän, suosittelen sinulle ehdottomasti vedenkestävää maskaraa vesiliukoisen sijaan. Testaa Nivean Volume Nanodefinition -ripsiväriä. Se erottelee ripset upeasti ja saat ripsistä tuuheat ja runsaat.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat