Singaporen GP:n topit ja flopit: Vettelin täydellisin suoritus

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Singaporen GP:n topit ja flopit.

1. Sebastian Vettel

Singaporen GP oli Vettelin upean kauden täydellisin suoritus: Paalupaikka, voitto ja johtopaikka hallussa jokaisen kierroksen ajan. Tällä suorituksellaan hän olisi jo ansainnut sen, että mestaruus olisi matemaattisestikin varmistunut, mutta toisaalta seuraavana vuorossa oleva Japanin Suzuka on kyllä perinteinen paikka mestaruusjuhlille, joten Vettelin on hyvä ottaa ilo irti siellä.

2. Räikkösen F1-paluuhuhut

Merkit ovat niin vahvat, että ainakin itse uskon lähiviikkojen tuovan vuoden parhaan F1-uutisen: Räikkönen palaa formula ykkösiin! Ensi vuosi Williamsilla ja sitten Webberin/Schumin/Buttonin paikalle kaudeksi 2013.

3. Buttonin loppukierrosten nousu

Se on mahtavaa, että F1-sarjassa on mukana Jenson Buttonin kaltainen kuljettaja, joka pystyy pitämään renkaansa hyvässä kunnossa ja tekemään sen ansiosta loppukierroksilla kovia nousuja. Singaporessa Button ylsi melkein Vettelin kantaan kiinni.

4. Paul di Resta

Kuudes sija oli Paul di Restan F1-uran paras tulos.

5. Heikki Kovalaisen ajo

Kovalainen jätti Renault-kuski Vitali Petrovin taakseen ja tallipäällikkö nosti Heikin ajosuorituksen tallin historian parhaaksi.

1. Renault-autojen suorituskyvyn katoaminen

Kauden ensimmäisissä kisoissa Renault-kuskit ajoivat palkintosijoille. Singaporessa sijoitukset olivat 15:s ja 17:s. Aikamoinen romahdus, jota kuvaa parhaiten se, että jopa tallipäällikkö Eric Boullier myönsi suorituksen häpeälliseksi.

2. Ajamattomuus aika-ajon 3. osiolla

Michael Schumacher, Adrian Sutil ja Paul di Resta jättivät taktisista syistä kokonaan ajamatta aika-ajojen kolmannella osiolla säästääkseen renkaita kisaa varten. Rengassäännöissä täytyy olla jotain pielessä, jos Di Restan kannattaa ottaa mieluummin 10. ruutu kuin 8. ruutu, jonka hän olisi saanut ajamalla yhden köröttelyvauhtisen kierroksen.

3. Epätasainen rangaistusten jakaminen

Singaporen GP:n tuomariston toiminta oli hyvin epätasaista. Lewis Hamilton sai kevyin perustein varikon läpiajorangaistuksen normaalista kilpa-autoilutilanteesta, jossa hänen etusiipensä osui Massan Ferrarin takapyörään, kun taas Michael Schumacher aiheutti selvällä virhearviolla rajun kolarin Sergio Perezin kanssa, mutta selvisi varoituksella. Toki Schumi joutui keskeyttämään kolarointinsa takia, mutta edelliskisassa Vitantonio Liuzzi sai kolarin aiheuttamisesta lähtöruuturangaistuksen seuraavaan osakilpailuun, joten missä on johdonmukaisuus?

4. Hamiltonin mielentila

Lähes jokaisen kisan jälkeen jollain kilpakumppanilla on rajusti kritisoitavaa Lewis Hamiltonin ajosta, joten kyllähän siinä täytyy jotain väärää olla. Hamilton ei ole ihan oikeassa mielentilassa, vaan vaikuttaa turhautuneelta. Ehkä Vettelin ylivoima on ollut vaikea pala nieltäväksi tai ehkä tallikaveri Jenson Button on osoittautunut odotettua kovemmaksi vastustajaksi.

5. Michael Schumacher

Saksalaismestarilta nähtiin aikamoista törttöilyä, kun hän rysäytti Sergio Perezin perään ja lähti ilmojen teille.
Schumacher ajaa Perezin perään

Kuljettajien topit & flopit saldo kaudella 2011:
Sebastian Vettel   +36
Fernando Alonso    +20
Jenson Button      +19
Heikki Kovalainen   +7
Lewis Hamilton      +6
Nico Rosberg        +5
Sergio Perez        +5
Kamui Kobayashi     +5
Valtteri Bottas     +5
Michael Schumacher  +3
Jaime Alguersuari   +3
Adrian Sutil        +3
Paul di Resta       +3
Vitali Petrov       +2
Nick Heidfeld       +2
Mark Webber         -1
Daniel Ricciardo    -2
Sebastien Buemi     -2
Pastor Maldonado    -2
Rubens Barrichello  -4
Bruno Senna         -4
Narain Karthikeyan  -4
Vitantonio Liuzzi   -5
Jerome d'Ambrosio   -5
Karun Chandhok      -7
Felipe Massa       -10

Lue myös:

    Uusimmat