Singaporen GP:n lehdistökatsaus: Hamilton sai kritiikkiä omiltaan

Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välinen riitely varasti huomion Sebastian Vettelin upealta voitolta formula ykkösiä seuraavassa kansainvälisessä lehdistössä Singaporen GP:n jälkeen.

Jopa Hamiltonin kotimaan Englannin lehdet moittivat McLaren-kuljettajan jatkuvaa kahakoihin ajautumista.

The Guardian –lehti tiivisti asetelman seuraavasti:

- Raivokas yhteenotto Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välillä hallitsi Singaporen GP:n jälkipyykkiä, vaikka jälleen yksi loistava ajo Sebastian Vetteliltä oli vienyt saksalaisen yhden pisteen päähän mestaruudesta.

Daily Telegraph –lehti oli samoilla linjoilla.

- Lewis Hamiltonilla oli jälleen vaikea päivä. Hän putosi kolmannelta sijalta seitsemänneksi heti lähtöviivan jälkeen ennen kuin tarpeeton kolari Ferrarin Felipe Massan kanssa toi hänelle läpiajorangaistuksen, joka pudotti hänet 19:nneksi. Osoittaen luonteenomaista taisteluaan Hamilton kamppaili loistavasti nousten maalissa viidenneksi, mutta mustasi sitten mainettaan lähtemällä radalta puhumatta kenellekään Massan kanssa kisan jälkeen käymänsä riidan seurauksena. Oli harmillista, että tämä kisa muistetaan tästä torasta.

Daily Mail ruoti myös Hamiltonin ja Massan riitelyä.

- Ilotulitus, joka tervehti mestariksi tulevan Sebastian Vettelin voittoa Singaporen GP:ssä, jäi Lewis Hamiltonin ja Felipe Massan välillä radalla tapahtuneen välikohtauksen varjoon. Kisan jälkeen se laajeni rumaksi tapahtumaksi. Riidanalaisia yhteenottoja sisältäneellä kaudella McLaren-kuljettaja Hamilton osui kolmannen kerran yhteen Ferrarin Massan kanssa. Se oli yksi kertaa liikaa brasilialaiselle ja hän vaati tilille miestä, joka päihitti hänet yhdellä pisteellä kauden 2008 mestaruussarjassa, kun Hamilton antoi haastattelua Hollannin televisiolle.

Englantilaislehti The Mirror antoi palstatilaa mestaruustaiston ratkeamiselle.

- Jenson Button on viimeisenä miehenä jäljellä sen jälkeen, kun Sebastian Vettelin mestaruusjyrä jatkoi dramaattisella tyylillä Singaporessa. Nuori saksalainen raivosi yhdeksänteen voittoonsa 14 kisassa tuhoten vastustajansa kauden 2011 mestaruustaistossa. Viime vuonna taisto meni neljän miehen trillerinä viimeiseen kisaan Abu Dhabiin. Tällä kertaa se ei mene edes viimeiselle kuukaudelle.

Espanjalainen Marca-lehti tiivisti tilanteen seuraavasti:

- Vettel, piste ja loppu. Saksalainen ei tee pienintäkään ajovirhettä ja käyttää Red Bull –auton potentiaalin täysin.

Italialainen La Repubblica myöntää myös väistämättömän.

- Vaikka taianomainen turva-auto tulisi väliin ja mitätöisi kaikki MM-sarjan pisteet ja seuraavasta kisasta aloitettaisiin nollasta, voittaisi Vettel silti maailmanmestaruuden.

Italialainen Gazzetta dello Sport muisteli vielä vuoden takaista kilpailua, josta Ferrarille jäi paljon enemmän ilonaiheita kuin tämänkertaisesta.

- Kuinka radikaalisti tilanteet ja näköalat voivatkaan muuttua. Viime vuonna Singaporen GP antoi Ferrarille sensaatiomaisen mahdollisuuden hyökätä mestaruuskilpailussa, joka meni katastrofaalisesti pieleen viimeisessä kisassa. Fernando Alonso voitti valaistuilla kaduilla pilvenpiirtäjien keskellä ja vastustajat vapisivat. Eilen kuitenkin Sebastian Vettel dominoi ja espanjalainen menetti virallisesti kaiken toivonsa kauden 2011 mestaruudesta (vaikka toteutuisi mielipuolinen skenaario, jossa Sebastian ei saisi yhtään pistettä ja Ferrari-kuljettaja voittaisi kaiken, olisivat he silti tasoissa 309 pisteessä, mutta saksalainen olisi kärjessä suuremman voittomääränsä ansiosta).

Lue myös:

    Uusimmat