Mainos

Simo Laaksonen harmitteli karmaisevaa virhettä – GP3-kisa piloille jo ennen lähtöä

1:00

Simo Laaksosen kausi GP3-luokassa sai surkean alun, kun Barcelonan lauantainen kilpailu meni käytännössä piloille jo ennen starttia. Laaksonen sijoittui lopulta 20 auton joukossa 15:nneksi.

Espanjan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Espanjan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Laaksonen oli kaasutellut aika-ajoissa seitsemänneksi, mutta joutui ennen kisan alkua ajamaan lämmittelykierrokselta ratavarikolle. Hänen mekaanikkonsa oli unohtanut auton ilmanottoaukkoon asennetun jäähdyttimen paikoilleen.

– Harmittava virhe, jonka jälkeen ei ollut enää mitään tehtävissä. Se on ollutta ja mennyttä. Varikolta lähdettäessä mahdollisuudet pisteille ovat yleensä vähäiset ja niin tälläkin kertaa. Kilpaa sain ajaa ja vähän ohitellakin. Sain kisakokemusta ja kokemusta myös renkaan pidon rajoista ja kestävyydestä. Siinä ne päivän positiiviset asiat, Laaksonen summasi tiedotteessa.

– Alkuun ehkä tuli reviteltyä liikaa ja yritettyä, joten ajoin ylikovaa. Renkaat kuumenivat ja kisan puolivälissä jouduin hiljentämään vauhtiani, jotta renkaat olisivat kestäneet maaliin asti. Lopussa pääsin taas hyvään kisavauhtiin.

Sunnuntaina GP3:ssa ajetaan sprinttikisa, johon Laaksonen starttaa sijalta 15. Toinen suomalaiskuski, teknisen vian vuoksi lauantain kisan keskeyttänyt Niko Kari ampaisee liikkeelle koko joukon viimeisenä, 20:ntenä.

0:22

Laaksonen lähtee sunnuntaihin taistelumielialalla.

– Yritetään nousta se mikä pystytään. Toivottavasti huomenna pääsen starttaamaan lähtöruudustani ja kokeilemaan ensi kertaa kisastarttia käsikytkimen avulla. Aiemmissa luokissa kytkintä hoidettiin aina jalalla, mutta tässä autossa kytkintä käytetään kädellä.

– Veikkaan, että huomisessa kisassa pääsy aika-ajosijalleni (7) on tiukassa, mutta yritetään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.