Silmukka SM-liigaseurojen ympärillä kiristyy, kiekkopomo toivoo pikaista helpotusta talousahdinkoon – "Tilanne on erittäin akuutti"

2:59
Katso videolta Heikki Hiltusen haastattelu kokonaisuudessaan.

Suomen koronarajoitukset ovat asettaneet monet jääkiekon SM-liigaseurat taloudellisesti jopa konkurssin partaalle. SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen myöntää tilanteen olevan vakava.

SM-liigaa pelattiin vielä alkukaudella rajoitetun yleisömäärän edessä, mutta kiristyneiden koronarajoitusten myötä katsojia ei jäähalleihin enää saa ottaa.

SM-liiga on päättänyt pelata kauden loppuun asti, vaikka koronarajoitukset jatkuisivat vielä pidempäänkin. SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen toivoo, että rajoitukset hellittäisivät huippu-urheilun osalta, ja seurat voisivat ottaa jälleen yleisöä katsomoihin.

– Ensisijaisena toiveena on, että voisimme palata syksyn käytäntöön ja avata hallien ovet turvallisesti niille katsojille, jotka haluavat seurata jääkiekkoa livenä. Sitä kautta seurat saisivat ottelu ja lipputuloja, ja sen myötä avustus tulisi hyvin suoraan ja nopeasti seuroille käyttöön. Se olisi avustusten rinnalla toinen asia, joka auttaisi merkittävästi pelastamaan seurojen talouden, Hiltunen kertoo Tulosruudussa.

Hiltunen korostaa, että alkukauden aikana SM-liigaseurat isännöivät kotiotteluitaan vastuullisesti, eikä altistumisia tai sairastumisia havaittu. Tämän vuoksi kovat rajoitukset tuntuvat jopa hieman epäoikeudenmukaisilta.

– Tuntuu vaikealta, ettei päästä pelaamaan yleisölle ja saada sitä kautta seuroille ansaintaa. Nyt on yksipuolisesti estetty elinkeinoharjoittaminen meiltä ja kulut juoksevat koko ajan, Hiltunen sanoo.

SM-liigaseurat saivat valtiolta kustannustukea satojen tuhansien eurojen edestä, mikä helpottaa hetkellisesti seurojen tukalaa tilannetta. Jos rajoitukset pitkittyvät, on monien seurojen talous vaakalaudalla. Hiltunen toivoo tilanteeseen nopeaa helpotusta.

– Saimme valtiolta korvausta viime syksyn tilanteeseen, mutta nyt marraskuusta eteenpäin emme ole saaneet mitään (korvausta). Tilanne on erittäin akuutti. Puhumme kohta päivistä, eikä enää edes viikoista, Hiltunen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja