Silminnäkijät ihmettelivät uhrin viereen jääneitä Vastarintaliikkeen miehiä

Helsingin Asema-aukiolla olleet silminnäkijät ihmettelevät, että uusnatsistisen Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen osallistuneita henkilöitä jäi paikalle epäillyn pahoinpitelyn jälkeen.

Noin 30 metrin päässä mielenilmauksesta oli kokoomuksen teltta. Teltalle ei näkynyt tai kuulunut tappelua, sanoo kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies.

– Ihmettelin, että natsit jäivät muodostelmassa lippujensa kanssa seisomaan maassa maanneen miehen viereen, Koulumies sanoo.

Kaupunginvaltuutettu Matti Niiranen luuli tapausta sairauskohtaukseksi, kun hän näki lukuisia ihmisiä auttamassa maassa maannutta miestä.

En nähnyt mitään tappeluun viittaavaa tai huomannut mitään hälytysajoneuvoja. Parikymmentä minuuttia myöhemmin hän (uhri) oli poistunut, Niiranen sanoo.

Koulumies ja Niiranen eivät huomanneet poliiseja Asema-aukiolla Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen aikana.

– Järkyttävä oli lukea lehdestä, että tällainen oli tapahtunut, Niiranen sanoo.

Reilun viikon takaisen pahoinpitelyn uhri kuoli perjantai-iltana sairaalassa. Poliisin mukaan Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty mies on edelleen pidätettynä. Mies osallistui Suomen vastarintaliikkeen mielenilmaukseen.  

Ruotsissa Vastarintaliikkeen jäsenmäärä on nousussa. Tavoitteena on yhteispohjoismainen kansallissosialistinen liike. Katso uutisjuttu viime vuodelta.

Vastarintaliikkeellä pieni jäsenmäärä 1:45

Lue myös:

    Uusimmat