Mainos

Silminnäkijä kuvailee Lontoon veitsihyökkääjään kiinnijäämistä – "Näin, kun he ampuivat epäiltyä"

Lontoossa viime yönä tapahtunut veitsihyökkäys, jossa kuoli yksi ihminen ja haavoittui viisi muuta tapahtui vilkkaalla alueella.

Hyökkäyksistä epäilty mies pidätettiin paikanpäällä pian tekojen jälkeen ja kiinnioton näki myös italialainen Nazzareno Calandriello ja brittiläinen Jody Parry.

– Avasin ikkunan ja kuulin ihmisten kirkuvan, ainakin joku mies huusi. Sitten näin miehen, epäillyn, joka juoksi tähän suuntaan. Kolmesta neljään poliisia oli hänen perässään. Näin kuinka he ampuivat epäiltyä jalkoihin. Luulin, että poliisit ampuivat aseella, mutta sain selville, etteivät he ampuneetkaan aseilla, kertoo Nazzareno Calandriello.

Parry taas kertoo nähneensä tummaihoisen miehen juoksevan poliisia pakoon. Poliisi ei ole kertonut epäilystä tarkempia ulkonäkötietoja.

– Kuulin poliisien huutavan hänelle; Stop! Älä liiku! Älä mene kauemmas!, Parry kuvailee.

– Sitten mies juoksi kulman taakse, enkä enää nähnyt mitä tapahtuu. Kadulle tuli kuitenkin useita poliisiautoja. Ja minä kyllä näin miehen kädessä veitsen ja käsissä verta.

Scotland Yard on kertonut poliisien taltuttaneen veitsihyökkäyksestä epäillyn miehen etälamauttimella. Epäilty kuljetettiin sairaalahoitoon. Calandriello kertoo kuitenkin uutistoimisto AP:lle, että mies makasi kauan maassa.

– Mies makasi maassa ja paikalle tuli todella paljon poliiseja. He eristivät kadun. Luulin, että mies kuoli, mutta sitten näin hänen liikkuvan. Hän makasi maassa ainakin ehkä tunnin ajan. Sitten poliisit pidättivät hänet ja veivät pois. En nähnyt minne, enkä nähnyt ambulanssia. 

Poliisi on alustavasti sanonut miehen kärsineen mielenterveysongelmista, mutta ei ole poissulkenut tutkinnasta terroristi-iskun mahdollisuutta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.