Mainos

Silminnäkijät kertovat Lontoon tapahtumista: Kuusi ihmistä makasi liikkumattomana maassa yliajon jälkeen

5:05

Lontoossa London Bridge -sillan ja läheisen Borough Market -torialueen tapahtumilla oli useita silminnäkijöitä. He kuvailivat Lontoon öisiä, terroririkoksina tutkittavia tapahtumia sekasortoisiksi.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle puhunut silminnäkijä Alex Shellum oli London Bridgen läheisessä pubissa tyttöystävänsä kanssa, kun pakettiauto ajoi jalankulkijoita päin sillalla illalla kymmeneltä paikallista aikaa.

- Noin kymmenen aikaan loukkaantunut nainen tuli pubiin etsimään apua, Shellum kertoo.

- Hän vuoti paljon verta. Ilmeisesti hänen kurkkunsa oli viilletty auki. Ihmiset alkoivat tyrehdyttää vuotoa ja pubi suljettiin, Shellum kuvailee tapahtumia.

0:29

Pubin ulkopuolella ensiapuhenkilökunta oli Shellumin mukaan auttanut muita loukkaantuneita.

Shellumin mukaan poliisi oli kehottanut ihmisiä aluksi odottamaan pubin keittiössä, kunnes aseistautuneet joukot olivat hakeneet heidät ja saattaneet ihmiset juosten pois alueelta.

Uutistoimisto Reutersin mukaan silminnäkijä oli nähnyt London Bridgellä yliajon jälkeen kuuden ihmisen makaavan liikkumattomana maassa.

Taksi ajoi keskelle laukauksia

Kumi de Costa oli puolestaan kahden ystävänsä kanssa läheisellä Borough Market -torialueella, kun alueella alkoi tapahtua. Raporttien mukaan torialueen puukotukset tapahtuivat paikallisessa ravintolassa. Poliisi on kertonut, että torialueella ammuttiin laukauksia.

-Taksikuljettaja kääntyi torialueelle ja jouduimme keskelle ammuskelua. Olimme yksisuuntaiselle tiellä emmekä voineet kääntyä ympäri, de Costa kertoi BBC:lle.

-Siellä ammuttiin useita laukauksia. Kaksi ihmistä makasi maassa kirkon takana ja kaksi tai kolme ihmistä nojautui heidän ylle.

De Costan mukaan aluksi noin 50 poliisia osoitti heitä aseillaan. Lopulta poliisi oli neuvonut heille paikan minne mennä.

-Pari kertaa meidän piti painautua taksin lattialle ympärillä tapahtuneen ammuskelun takia, de Costa kertoo.

De costa kertoo nähneensä, kuinka torilla olevasta ravintolasta oli tullut ulos mies, joka piteli nenäliinaa verta vuotavalla kaulallaan. Lisäksi hän oli nähnyt maassa makaavan miehen, mutta ei ollut varma, oliko mies kuollut vai yrittikö tämä suojautua.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.