Sijoittajat säikähtivät tulipaloa Ukrainan ydinvoimalassa – rivakka kurssilasku syveni Euroopassa

Video Zaporizhzhjan ydinvoimalan alueelta viime yöltä: Piha täyttyi taivaalta laskeutuvista ”magnesiumsoihduista” 1:24
Video Zaporizhzhjan ydinvoimalan alueelta viime yöltä: Piha täyttyi taivaalta laskeutuvista ”magnesiumsoihduista”

Moskovan pörssi pysyi edelleen suljettuna.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Pörssit ympäri maailman olivat perjantaina syvenevässä laskussa, kun Ukrainan Zaporizhzhjan ydinvoimalan tulipalo säikäytti sijoittajia.

Helsingin pörssi oli iltapäivällä jo 3,8 prosentin laskussa ja yleisindeksi vajosi kohti 10 000 pisteen rajaa. Lasku on ollut nopeaa, sillä vuodenvaihteessa lukema kävi yli 13 100 pisteessä.

Fortum oli reippaassa 4,7 prosentin luisussa ja Helsingin vaihtokärki hohti punaisena.

Suunta alaspäin jyrkkeni myös Euroopan suurilla markkinoilla. Pariisin ja Frankfurtin pörssien laskutahti kiihtyi päivän edetessä 3,5 prosenttiin, Lontoossa luisu eteni 3 prosentin tahtia.

Laskusuuntaus oli valloillaan myös Aasiassa, jossa Tokion Nikkei 225 -indeksi heikkeni 2,2 prosenttia, Hongkongin Hang Seng 2,5 ja Shanghain yleisindeksi prosentin.

Alamäki alkoi jo edellisiltana Wall Streetillä, jossa teknologiapainotteinen Nasdaq vaipui jyrkimmin, 1,6 prosenttia. Myös Euroopan pörssit päätyivät miinukselle eilen.

Öljyn hinta laski hiukan korkeimmista huipuistaan ja viitelaatu Brentin tynnyrihinta liikkui 110 dollarin vaiheilla.

Venäjän keskuspankki ilmoitti, että Moskovan pörssi pysyy suljettuna myös perjantaina, viidentenä päivänä peräkkäin. Kaupankäynti venäläisillä arvopapereilla saa jatkua vain rajoitetusti, keskuspankki ilmoitti Wall Street Journalin mukaan.

Venäläinen internetjätti Yandex varoitti eilen, ettei se välttämättä pysty hoitamaan velkojaan sen jälkeen kun kaupankäynti sen osakkeilla pysäytettiin New Yorkissa. "Venäjän Googleksi" nimitetty Yandex tunnetaan Suomessa siitä, että sillä on datakeskus Mäntsälässä. Yhtiöllä on 60 prosentin markkinaosuus Venäjän nettihauissa. Yandexilla on myös kyytipalvelu, Suomessakin toimiva Yango sekä ruokatoimituspalvelu.

Lue myös:

    Uusimmat