Sijoittajakonkari muistuttaa piensijoittajia maltista myös koronan seurausten kanssa: "Yleensä virhe tapahtuu siinä, että pelästytään kun kurssit tulevat alas"

Yritykset kertoivat osavuosituloksiaan – mitä piensijoittajan pitää nyt tehdä? 7:52

Sijoituskirjailija Petri Ukkolan mukaan koronan aiheuttamasta taantumasta ei kannata pelästyä vaan katsoa asioita pidemmällä tähtäimellä.   

– Ongelmana on aina se, mikä on sijoitushorisontti. Mitä tapahtuu pörssikursseille tästä hetkestä vuoden loppuun, on äärettömän vaikea sanoa. Mutta jos puhutaan, mitä pörsseille tapahtuu 10-20 vuoden tähtäimellä, se on huomattavasti helpompaa, Ukkola pohti MTV:n Uutisaamussa.  

– Kannattaa sijoittaa aina pitkällä tähtäimellä eikä pelätä yksittäisiä tilanteita.

Ukkolan mukaan sijoittamisessa kannattaa kiinnittää huomiota aikaan ja ostaa silloin, kun kurssit ovat alhaalla.  

– Silloin kun kurssit tulevat alas, pääsee halvemmalla ostamaan. Ajallinen hajauttaminen on erittäin hyvä strategia.  

– Yleensä virhe tapahtuu siinä, että pelästytään kun kurssit tulevat alas ja jätetään ostamatta. Sitten ostetaan taas kun kurssit ovat nousseet.

Tärkeintä on maltti

Ukkola on sijoittanut osakkeisiin jo 40 vuotta. Tärkein oppi hänelle on ollut maltti. 

– Tärkein asia on se, että koskaan ei pidä lähteä ennakoimaan liian aikaisin pörssin liikkeitä. Siinä on riski, jos lähdet ennakoimaan noususuhdanteessa, että kurssit lähtevät laskemaan. Silloin menetät tuotot. Se on pahinta, mitä voi tapahtua. 

 Ukkolan mukaan yleisin harhaluulo sijoittamisessa on riskittömyys. 

– Jos haluat tuottoa, sinun täytyy sietää riskiä. Jos nyt teet sijoituksen, älä katso viikon päästä menikö hyvin vai huonosti vaan kymmenen vuoden päästä, Ukkola painottaa. 

Katso videolta, kuinka asiantuntija Ukkola arvioi pörssiyhtiöiden osavuosikatsauksia.  

Lue myös:

    Uusimmat