Siivouspäivään ehtii vielä ilmoittautua mukaan

Tulevana lauantaina 31. elokuuta koko Suomi myy ja kierrättää tavaroita sekä vaatteita. Oman myyntipaikan ehtii vielä ilmoittaa mukaan tai sitten päivän voi viettää kirpputorilöytöjä etsien.

Siivouspäivää vietetään lauantaina neljättä kertaa. Tapahtuma toimii ilman virallista järjestäjää, sillä jokainen myyjä tiedottaa omasta tapahtumastaan ja kantaa vastuun sen järjestämisestä. Koko Suomen kattava tapahtuma sai alkunsa viime keväänä Facebookissa virinneestä keskustelusta, missä moni tuskaili suurta tavaramääräänsä.

Jättimäiseen kierrättämistapahtumaan on kerääntynyt vuosi vuodelta enemmän osallistujia. Ensimmäisellä kerralla myyjiä oli noin 600, mutta viime keväänä jo lähes 3000. Tänä vuonna mukaan odotetaan entistä enemmän osallistujia.

Käy merkitsemässä oma myyntipaikka

Tapahtuman tukena on nettisivu, minne jokainen voi merkitä oman myyntipaikkansa, myyntiajan ja tarjolla olevat tuotteet. Myyntipaikkojen etsiminen käy helposti älypuhelimeen tehdyllä sovelluksella, jonka avulla paikkoja voi selailla. Omat sovellukset löytyvät Androidille, iPhonelle ja iPadille.

Helsingissä rakennusvirasto on ilmoittanut, että Siivouspäivään osallistujien ei tarvitse kysyä erillistä lupaa julkisen tilan käyttöön. Ehtona on paikan ja yhteystietojen ilmoittaminen tapahtuman nettisivulle. Myös monella muulla paikkakunnalla on sama käytäntö.

Lue lisää:

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja