Kirpputorivinkkien parhaat palat

Kirpputorit ovat täynnä yllätyksiä. Lähde tutustumaan kirppiksien tarjontaan avoimin mielin, ota mukaasi välipalaa ja juotavaa, ja pidä mielessäsi seuraavat vinkit.

Ajoitus on kaikki kaikessa

Jos mahdollista, mene kirpputorille kiertelemään jo ennen kuin se aukeaa, tai viimeistään heti sen auettua. Näin voit panna merkille sinua kiinnostavia tuotteita jo etukäteen. Kun myynti alkaa, tiedät heti minne suunnata.

Varaa tarpeeksi käteistä

Unohda luottokortit ja nosta tarpeeksi rahaa ennen kirpputorille menoa. Yritä rikkoa seteleitä kolikoiksi, jotta sinun on helpompi antaa myyjälle tasaraha.

Säästä selkääsi

Jos ostat paljon tavaraa kerralla, pyydä myyjältä saatko säilyttää ostoksesi hänen pöytänsä vieressä sen aikaa, kun vielä kiertelet kirpputoria. Näin et joudu raahaamaan ostoksiasi mukanasi ihmisjoukon keskellä. Kirjoita kuitenkin nimesi ostoskassiisi, ettei se lähde jonkun toisen matkaan.

Älä pelkää tinkiä

Hyvä sääntö tinkimiseen on tarjota aluksi 60–70 prosenttia myyjän hintapyynnöstä. Jos uskaltaudut tinkimään, varaudu myös siihen, ettei myyjä suostu alentamaan hintaa. Älä suostu maksamaan täyttä hintaa, vaan jätä tuote ostamatta.

Valmistaudu etukäteen

Jos etsit jotain tiettyä tavaraa, suunnittele jo etukäteen kysymykset, jotka aiot myyjälle esittää. Selvitä ainakin miten vanha tavara on. Tarkista, onko merkkituotteessa leimoja tai merkintöjä, jotka kertovat sen aitoudesta. Mieti, kuinka paljon olet valmis maksamaan tuotteesta.

Puhu

Myynnissä olevilla tavaroilla voi olla tunnearvoa myyjälle. Siksi myyjät tykkäävät yleensä keskustella asiakkaan kanssa. Keskustele ja kysele siis rohkeasti. Jos pääset kirpputorille jo ennen sen avautumista, vaihda jo siinä vaiheessa muutama sana myyjien kanssa. Ostotilanteessa saatat saada tuotteen hieman halvemmalla.

MTV3/ivillage.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja