Siilo kaatui työntekijän päälle kohtalokkain seurauksin – rakennusliike sai kuolemasta kymmenien tuhansien sakot

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut rakennusliike WasaConin 35  000 euron yhteisösakkoihin työturvallisuusrikoksesta, tiedottaa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Työntekijä jäi kaatuvan lastisiilon alle rakennustyömaalla Kurikassa huhtikuussa 2018.

Rakennustyömaalla olleet kaksi laastisiiloa piti valmistella niiden työmaalta pois hakemista varten siten, että siilojen jäätyneet jalat irrotetaan maasta ja siilot kaadetaan kyljelleen. Toinen siilo kaatui yhden työntekijän päälle.

Rakennustyömaan vastuuhenkilö ja työnjohtaja tuomittiin 50 päiväsakkoon työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta. Myös osallisena ollut nosturinkuljettaja tuomittiin 40 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta.

Oikeuden mukaan työmaan vastuuhenkilö laiminlöi nostotyön turvallisen toteutuksen ja työntekijöille annettavan ohjauksen valvomisen.

WasaCon toimi kyseisen rakennustyömaan päätoteuttajana sekä tapaturmassa saamiinsa vammoihin menehtyneen työntekijän työnantajana. Rakennustyömaan vastuuhenkilö oli lisäksi kyseisen työntekijän ja tämän työparin esimies.

Tuomiot annettiin kesäkuun alussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja