Mainos

Eurojackpot-voittajien miljoonat kilahtivat tilille! Siilinjärven pankista on jo kysytty sijoitusneuvoja: "Tämä on iso juttu"

5:30

Siilinjärvelle osuneen ennätyksellisen Eurojackpotin voitot on maksettu tänään onnekkaille voittajille.

Kukin kimppapelin voittajista kuittasi itselleen 1,84 miljoonaa euroa.

Siilinjärven Osuuspankin rahoitusjohtajan Kati Moilasen mukaan ovella ei ollut jonoja, vaikka ennätyspotti on tänään tullut pankkitileille.

– Aamulla ovella ei ollut lottovoittajia, jotka tosin olivat jo etukäteen olleet pankkiin yhteydessä ja kyselleet toimintaohjeita. Voittajat eivät tienneet, miten toimia näin suuren rahansumman tullessa tilille.

Aamulla voiton saivat ne henkilöt, jotka olivat käyneet ennakkoon ilmoittautumassa Veikkauksen pääpaikalla Helsingissä, ja Veikkauksen mukaan suurin osa oli näin tehnytkin.

Moni harkitsee lahjoituksia lapsille ja lapsenlapsille

Rahoitusjohtaja Moilanen on neuvonut voittajia tekemään verosuunnittelua ja antanut ohjeita, kuinka rahaa voi lahjoittaa lapsille.

– Aika moni voi olla iäkkäämpikin ja lähtee lahjoittamaan rahaa lapselle tai lapsenlapselle. Tässä tilanteessa on tärkeää, että lahjakirja tulee laadittua oikein. Tämän jälkeen tulee tehdä verottajalle lahjaveroilmoitus – ettei tule jälkikäteen korotettuja veroja.

Mitä tehdä, kun miljoonat ovat tilillä?

Siilinjärven Osuuspankista kerrotaan, että voittajat ovat myös kysyneet etukäteen pankin lakimiehen ja varallisuudenhoitajien neuvoja sijoitusmielessä. 

– Tänä päivänä kannattaa miettiä muitakin vaihtoehtoja kuin makuuttaa rahaa negatiivisten korkojen aikana tilillä. Olemme varautuneet lisäämällä lakimiehen palveluaikoja.

Moilasen mukaan päivä on hieno koko alueelle.

– Miljoonapotti tekee hyvää Siilinjärvelle ja koko talousalueelle. Meillä on ollut lottovoittajia ennenkin, mutta ei tänne näin isoja voittoja ole aiemmin tullut. Tämä on iso juttu, toteaa Moilanen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja